söndag 5 mars 2017
FRÖKNÄCKE 2 BRÖDKAKOR.
HEJSAN !
mm... det säger allt !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl fiberhavregryn,
4 dl blandade KÄRNOR och FRÖN,
t ex melonkärnor, pumpakärnor och
linfrön,
3 dl vatten ,
½ dl neutral Rapsolja,
1 dl Rismjöl,
2 krm salt,
Neutral rapsolja (att pensla bakplåtspapper med)
1 tsk FLINGSALT.
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda fiberhavregryn, kärnor och frön i en bunke .
Tillsätt vatten och olja, låt svälla i ca 1 timme.
Rör i rismjölet.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Dela degen i 2 bitar.
Pensla två bakplåtspapper lätt med olja .
Kavla ut en degbit mellan bakplåtspappren,
till en ca 20x 30 cm stor rektangel eller så
tunt som möjligt .
Dra bort det övre bakplåtspappret och lägg
över det undre pappret med brödkakan på
en plåt .
Smula över hälften av FLINGSALTET.
Smörj ytterligare två bakplåtspapper och
upprepa med samma procedur den andra
degbiten .
Baka brödkakorna i mitten av ugnen i ca
20 minuter tills de fått lite färg.
Låt brödkakorna svalna helt på plåten
och bryt i bitar .
Frasiga och jättegoda med lite marmelad
eller bara smör, mmm...!
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)