söndag 5 mars 2017

FRÖKNÄCKE 2 BRÖDKAKOR.



               HEJSAN !

mm...  det säger allt !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl fiberhavregryn,
4 dl blandade KÄRNOR och FRÖN,
t ex melonkärnor, pumpakärnor och
linfrön,
3 dl vatten ,
½ dl neutral Rapsolja,
1 dl Rismjöl,
2 krm salt,
Neutral rapsolja (att pensla bakplåtspapper med)
1 tsk FLINGSALT.

SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda fiberhavregryn, kärnor och frön i en bunke .
Tillsätt  vatten och olja, låt svälla i ca 1 timme.
Rör i rismjölet.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Dela degen i 2 bitar.
Pensla  två bakplåtspapper  lätt med olja .
Kavla ut en degbit mellan bakplåtspappren,
till en ca 20x 30 cm stor rektangel  eller så
tunt  som möjligt .
Dra bort det övre bakplåtspappret och lägg
över det undre pappret  med brödkakan på
en plåt .
Smula över hälften av FLINGSALTET.
Smörj ytterligare två bakplåtspapper och
upprepa  med samma  procedur den andra
degbiten .
Baka  brödkakorna i mitten av ugnen i ca
20 minuter tills de fått lite färg.
Låt  brödkakorna svalna  helt  på  plåten
och bryt i bitar .
Frasiga och  jättegoda med lite marmelad
eller bara smör,  mmm...!

LYCKA TILL !