måndag 4 december 2017
INBAKAD BRIE MED FIKON & HONUNG. 6 PERS .
HEJSAN !
Åh , ugnsbakad smält BRIE
är ju alldeles underbart .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdig pajdeg, 250 g
1 rund BRIEOST 500 g ,
6 färska fikon ,
2-3 msk flytande honung ,
1 dl granatäppelkärnor ,
(finns både färska och frysta)
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skär först av hinnan på ena sidan
av Brieosten .
Lägg därefter osten med snittytan upp
mitt i pajdegen .
Tryck till osten lite och vik sedan över
pajdegen .
Var försiktig så att det inte går hål i paj-
degen , då rinner ju allt det goda ut i ugnen.
KLYFTA två av de färska fikonen och lägg
ovanpå smördegen .
Ringla över hälften av honungen och tillaga
den inbakade brieosten i mitten av ugnen
i ca 10 minuter .
LÅT osten sätta sig några minuter.
Klyfta sedan resterande fyra fikon och garnera
den bakade osten med dessa tillsammans med
granatäppelkärnorna och honungen .
mmm.... .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)