måndag 4 december 2017

INBAKAD BRIE MED FIKON & HONUNG. 6 PERS .



                 HEJSAN !


Åh ,  ugnsbakad  smält  BRIE 
är  ju  alldeles  underbart .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  färdig  pajdeg,  250  g
1  rund  BRIEOST  500  g ,
6  färska  fikon ,
2-3  msk  flytande  honung ,
1  dl  granatäppelkärnor ,
(finns både färska och frysta)

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  225  grader.
Skär  först  av  hinnan  på  ena  sidan
av  Brieosten .
Lägg  därefter  osten  med  snittytan  upp
mitt  i  pajdegen .
Tryck  till  osten  lite  och  vik  sedan  över
pajdegen .
Var  försiktig  så  att  det  inte  går  hål  i  paj-
degen ,  då  rinner  ju  allt  det  goda  ut  i  ugnen.
KLYFTA  två  av  de  färska  fikonen  och  lägg
ovanpå  smördegen .
Ringla  över  hälften  av  honungen och  tillaga
den  inbakade  brieosten  i  mitten  av   ugnen
i  ca  10  minuter .
LÅT  osten  sätta  sig  några  minuter.
Klyfta  sedan  resterande  fyra  fikon  och  garnera
den  bakade  osten  med  dessa  tillsammans  med
granatäppelkärnorna   och  honungen .

mmm.... .

LYCKA  TILL !