tisdag 17 november 2020

BAKAD SELLERIROT MED GRÖNMÖGELOST , 4 PORT .




                                     HEJSAN !

MMM..... !  UNDERBART !
VARSÅGODA  ATT  SMAKA !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1/2  kg  skalad  och  skivad  sellerirot 
1/2  dl  hackade  och  rostade  hasselnötter
4  skalade  och  skivade  potatisar
1  dl  vispgrädde
1  dl  CREME FRAICHE
200 g  smulad  grönmögelost
1  tsk  spiskummin , hela  frön

SÅ HÄR GÖR DU : 
VARVA  selleri ,  hasselnötter  och  potatis  i   en  smord  eldfast  form .
Rör  ihop  vispgrädde  och  CHREME FRAICHE och  häll  det  i  formen .
Ställ  in  formen  i  ca  40  minuter  i  200  grader  i  ugnen .
TA  ut  formen  och  strö  över  ost  och  spiskummin .
Ställ  in  i  ugnen  i  ytterligare  10  minuter  tills  osten  har  smält .

LYCKA  TILL !