HEJSAN !
Jag såg i affären idag att en hel del olika potatissorter fanns att välja mellan !
Däribland en liten påse färskpotatis ??
Då kom jag att tänka på denna rätt , med brynt färskpotatis, så ... Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 skinn- och benfria kycklingbröst
MARINAD :
3 msk olivolja
2 - 3 msk pressad citronsaft
1 msk soja
2 kryddmått svartpeppar
2 kryddmått salt
TIMJAN- BLANDNING :
1 citron
1 ask färsk timjan
1 - 2 vitlöksklyftor
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman alla ingredienserna till marinaden
i dubbla plastpåsar .
Lägg i kycklingbrösten och knyt samman .
LÄGG påsen i kylen och låt den ligga i 3 - 4 timmar.
Vänd påsen några gånger under tiden .
TA FRAM kycklingdelarna och stek dem gyllene på
båda sidor i smör/margarin.
Sänk värmen och låt kycklingdelarna eftersteka på svag
värme under lock ca 12 minuter eller tills de är genom -
stekta .
RIV under tiden skalet av citronen .
Klipp timjan ganska fint och finhacka vitlöken .
Blanda samman det .
STRÖ över timjanblandningen och bjud kycklingbrösten
genast tillsammans med brynt färskpotatis och en grönsallad.
SMAKLIG MÅLTID,
LYCKA TILL !