lördag 7 oktober 2023

DANSKA WIENERBRÖD , Snabbt och lätt i långpanna ., 12 ST .

 


                      HEJSAN  !


DU gör dem snabbt och lätt i långpanna

med färdigköpt smördeg .

Choklad, mandelmassa och vaniljkräm 

- i de Danska wienerbröden sparar man

inte på godsakerna .

Njut dem nybakade - härligt frasiga och goda .


HÄR ÄR RECEPTET :
3 kylda smördegsplattor 

ca 75 g mandelmassa

VANILJKRÄM ;

1 1/2 påse kok - marsan -pulver

2 1/4 dl mjölk

1 1/2 msk strösocker

TILL PENSLING ;

1 ägg

CHOKLADGLASYR; 

1 dl florsocker

2 msk kakao

1 - 1-1 1/4 msk vatten 

UGN :  225  GRADER .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  VANILJKRÄM ;

Gör Vaniljkrämen enligt anvisning på 

förpackningen .

Låt den svalna .

2)  RULLA ut en av smördegsplattorna

och lägg som botten i en liten långpanna.

Bred på ca hälften av vaniljkrämen .

Rulla ut de återstående två plattorna.

Bred på resten  av  vaniljkrämen på en av 

plattorna .

3)  LÄGG den andra plattan ovanpå .

Strö över riven mandelmassa .

4)  RULLA samman från kortsidan , så att 

det blir en kort tjock rulle .

Skär rullen i 12 bitar .

5)  STÄLL  bullbitarna i långpannan , på 

bakplåtspapper ,  placera dem tätt tillsammans.

Rulla eller vik in kanterna så att det blir en jämn 

kaka .

6)  PENSLING ;  PENSLA med lätt uppvispat ägg .

7)  GRÄDDA mitt i ugnen ca 25 minuter .

8)  CHOKLADGLASYR ;  RÖR ihop glasyren .

Spritsa glasyren på bullkakan när den har svalnat .

Spritsa chokladen på varje bulle , börja i mitten och 

ringla till en cirkel .

TREVLIGT PYSSEL !

och 

ALL LYCKA TILL !