HEJSAN !
DU gör dem snabbt och lätt i långpanna
med färdigköpt smördeg .
Choklad, mandelmassa och vaniljkräm
- i de Danska wienerbröden sparar man
inte på godsakerna .
Njut dem nybakade - härligt frasiga och goda .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 kylda smördegsplattor
ca 75 g mandelmassa
VANILJKRÄM ;
1 1/2 påse kok - marsan -pulver
2 1/4 dl mjölk
1 1/2 msk strösocker
TILL PENSLING ;
1 ägg
CHOKLADGLASYR;
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 - 1-1 1/4 msk vatten
UGN : 225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) VANILJKRÄM ;
Gör Vaniljkrämen enligt anvisning på
förpackningen .
Låt den svalna .
2) RULLA ut en av smördegsplattorna
och lägg som botten i en liten långpanna.
Bred på ca hälften av vaniljkrämen .
Rulla ut de återstående två plattorna.
Bred på resten av vaniljkrämen på en av
plattorna .
3) LÄGG den andra plattan ovanpå .
Strö över riven mandelmassa .
4) RULLA samman från kortsidan , så att
det blir en kort tjock rulle .
Skär rullen i 12 bitar .
5) STÄLL bullbitarna i långpannan , på
bakplåtspapper , placera dem tätt tillsammans.
Rulla eller vik in kanterna så att det blir en jämn
kaka .
6) PENSLING ; PENSLA med lätt uppvispat ägg .
7) GRÄDDA mitt i ugnen ca 25 minuter .
8) CHOKLADGLASYR ; RÖR ihop glasyren .
Spritsa glasyren på bullkakan när den har svalnat .
Spritsa chokladen på varje bulle , börja i mitten och
ringla till en cirkel .
TREVLIGT PYSSEL !
och
ALL LYCKA TILL !