fredag 5 oktober 2018
VITVINSGRATINERAD TORSKFILE' MED PARMESAN OCH RÄKOR 4-6 PERS. .4 - 6 PERS
HEJSAN !
mmm...TORSK i vitvinssås är en klassiker.
Här har vi LYXAT till den med färska räkor
och parmesan. Supergott och krämigt sätt
att servera torsk.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE'
smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
eventuellt salt å peppar
300 - 400 g färska räkor
100 g parmesanost (i bit)
1 knippe dill
citron
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Smält 2 msk smör i en
kastrull och vispa ner mjölet .
Häll på grädde och vispa ordentligt medan grädden tjocknar .
TILLSÄTT vitt vin och buljongtärning och vispa tills buljongen
lösts upp . Smaka av med lite salt om det behövs .
HÄLL vitvinssåsen över fisken och lägg på skalade räkor och
rikligt med grovt riven parmesanost.
Gratinera mitt i ugnen i 15- 20 minuter.
KOKA under tiden potatis . SERVERA med dill och citron .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)