fredag 5 oktober 2018

VITVINSGRATINERAD TORSKFILE' MED PARMESAN OCH RÄKOR 4-6 PERS. .4 - 6 PERS




                        HEJSAN !

mmm...TORSK  i vitvinssås  är en klassiker.
Här har vi  LYXAT till den med  färska räkor
och parmesan.  Supergott  och  krämigt sätt
att servera torsk.

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE'
smör
2 msk  vetemjöl
2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
eventuellt salt å peppar
300 - 400 g färska räkor
100 g parmesanost (i bit)
1 knippe dill
citron

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på  225  grader.
Lägg fisken i en smord  ugnsfast form.  Smält  2 msk smör i en 
kastrull och vispa ner mjölet .
Häll på grädde och vispa ordentligt medan grädden tjocknar .
TILLSÄTT vitt vin och buljongtärning och vispa tills buljongen
lösts upp .  Smaka av med lite salt om det behövs .
HÄLL vitvinssåsen över fisken och lägg på skalade räkor och
rikligt med grovt riven parmesanost.
Gratinera mitt i ugnen i 15- 20 minuter.
KOKA under tiden potatis . SERVERA med dill och citron .

SMAKLIG MÅLTID !