fredag 16 december 2016

GAMMALDAGS INGEFÄRS-PEPPARKAKOR.


  HEJSAN !

De här är mm...så goda, men då måste Du gilla Färsk Ingefära.

HÄR ÄR RECEPTET :

175 kakor.
1 1/2 dl vispgrädde,
3 dl strösocker,
3 dl ljus sirap,
2-3 msk riven färsk ingefära, från hel rot,
25 droppar (1 krm) cedroolja,
1/2 msk bikarbonat,
ca 11 dl vetemjöl,
1-2 dl till utbakningen.

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädden till mjukt skum.
Rör ner socker, sirap, riven ingefära och cedroolja.
Blanda bikarbonaten med mjölet och arbeta in det
i smeten .
Täck degen med plastfolie och låt den stå till nästa dag.
DEGEN ska inte kavlas så tunt.
Det är viktigt att inte få in för mycketmjöl, men
kakorna ska hålla formen.
TA ut STORA runda kakor.
Pensla dem med kallt vatten före gräddningen.

GRÄDDA  mitt i ugnen i 175 grader ungefär 8 min.
tills kakorna är ljusbruna.
De ska vara lite sega i mitten .

TIPS !
          En veteskiva ska det vara i kakburken
          för det seg- mjukas skull .
  
        GOD - JUL !