söndag 4 juni 2017

GRILLAD FLÄSKFILE' MED GRÖNPEPPARSMÖR ...4 PERS.



         HEJSAN !

D et här är gott !

FLÄSKFILE'  är enkelt att tillaga på spett och får en
alldeles extra god smak på grillen.
Servera med fräscha sommargrönsaker och ett läckert
ädelost- och grönpepparsmör som får smälta på det
ny- grillade  köttet.

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g  FLÄSKFILE',
salt och peppar,
GRÖNPEPPARSMÖR :
Ca 100 g  normal saltat 
rums  tempererat  smör,
2 msk grönpeppar ,
50 g ädelost,
½ dl finhackad blad persilja,
1 msk saft  av citron eller
vitvinsvinäger ,
1 tsk salt,
 SERVERING :
Grillade valfria grönsaker,
t ex paprika, tomat, sparris, salladslök,
små bakade potatisar,
färska  örter,  t ex  dragon, persilja, timjan.

SÅ HÄR GÖR DU :

PUTSA  rent  köttet  från  fett  och  senor.
Dela  det  i  2 cm  tjocka  medaljonger .
Salta  och  peppra  runt  om.
Täck  och  låt  det  stå  och  dra  i rumstemperatur .

GRÖNPEPPARSMÖR :
LÄGG  alla  ingredienser  i  en  matberedare  och
kör  runt  några  varv  .
Klicka  smöret  på  ett  ark  plastfolie  och  rulla 
den  tätt  till  en  rulle  och  frys  ner .