söndag 4 juni 2017
GRILLAD FLÄSKFILE' MED GRÖNPEPPARSMÖR ...4 PERS.
HEJSAN !
D et här är gott !
FLÄSKFILE' är enkelt att tillaga på spett och får en
alldeles extra god smak på grillen.
Servera med fräscha sommargrönsaker och ett läckert
ädelost- och grönpepparsmör som får smälta på det
ny- grillade köttet.
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g FLÄSKFILE',
salt och peppar,
GRÖNPEPPARSMÖR :
Ca 100 g normal saltat
rums tempererat smör,
2 msk grönpeppar ,
50 g ädelost,
½ dl finhackad blad persilja,
1 msk saft av citron eller
vitvinsvinäger ,
1 tsk salt,
SERVERING :
Grillade valfria grönsaker,
t ex paprika, tomat, sparris, salladslök,
små bakade potatisar,
färska örter, t ex dragon, persilja, timjan.
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA rent köttet från fett och senor.
Dela det i 2 cm tjocka medaljonger .
Salta och peppra runt om.
Täck och låt det stå och dra i rumstemperatur .
GRÖNPEPPARSMÖR :
LÄGG alla ingredienser i en matberedare och
kör runt några varv .
Klicka smöret på ett ark plastfolie och rulla
den tätt till en rulle och frys ner .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)