onsdag 4 oktober 2017
QUINOASALLAD MED MANGO OCH RÄKOR 2 PORT .
HEJSAN !
mmm....
Smaka på detta !
30 min. att laga .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl QUINOA ,
4 dl vatten ,
½ krm salt ,
500 g frysta räkor med skal ,
1 mango ,
1 avokado i tärningar,
1 tärnad röd paprika ,
2 strimlade salladslökar ,
½ urkärnad och skalad gurka i halvmånar ,
1 kruka färsk koriander ,
2 msk färskpressad limesaft ,
½ tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ QUINOA noga vatten .
Koka upp QUINOA med nytt vatten i en kastrull
och tillsätt 1/2 krm salt .
Koka under lock ca 15 min. tills vattnet kokat bort.
Låt svalna .
SKALA räkorna och blanda med QUINOA ,
de skurna frukterna och grönsakerna .
HACKA koriander och blanda i .
Häl på limesaften och salta och peppra sedan efter
smak .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
FISKGRATÄNG MED SAFFRAN OCH KRÄFTOR . 4 PORT.
HEJSAN !
GRATÄNG är lätt att laga - medan den står
i ugnen få Du tid till annat .
Det här tar 30 minuter.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g HOKIFILE' ,
1 tsk salt ,
1 krm nymald vitpeppar ,
1 röd paprika ,
½ liten purjolök ,
2 dl CREME Fraiche' , saffran och tomat
1 burk kräftstjärtar (170 g)
TILL SERVERING :
Kokt ris eller potatis , eller varför inte - mos!
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form .
Salta och peppra .
SKÄR paprika i små tärningar och strimla
purjolök , lägg på fisken .
Klicka CREME Fraiche över fisken och baka
den mitt i ugnen 15 - 20 minuter .
Häll av lagen från Kräftstjärtarna och lägg
dem på gratängen ( eller på 2 sidor i gratäng-
fatet , ) de sista 5 minuterna så de blir varma .
SERVERA med kokt ris, potatis eller mos .
LYCKA TILL !
och
smaklig måltid !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)