onsdag 4 oktober 2017

QUINOASALLAD MED MANGO OCH RÄKOR 2 PORT .



                   HEJSAN !
mmm....
Smaka  på  detta !
30  min.  att  laga .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  dl  QUINOA ,
4  dl  vatten ,
½  krm  salt ,
500  g  frysta  räkor  med  skal ,
1  mango ,
1  avokado  i  tärningar,
1  tärnad  röd  paprika ,
2  strimlade  salladslökar ,
½  urkärnad  och  skalad  gurka  i  halvmånar ,
1  kruka  färsk  koriander ,
2  msk  färskpressad  limesaft ,
½  tsk  salt ,
1  krm  svartpeppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÖLJ  QUINOA  noga  vatten .
Koka  upp  QUINOA  med  nytt  vatten  i  en  kastrull
och  tillsätt   1/2  krm  salt .
Koka  under  lock  ca  15  min.  tills  vattnet  kokat  bort.
Låt  svalna  .
SKALA  räkorna  och  blanda  med  QUINOA ,
de  skurna  frukterna  och  grönsakerna .
HACKA  koriander  och  blanda  i .
Häl  på  limesaften  och  salta  och  peppra  sedan  efter
smak .

SMAKLIG  MÅLTID
och 
LYCKA  TILL !

FISKGRATÄNG MED SAFFRAN OCH KRÄFTOR . 4 PORT.




                                  HEJSAN !

GRATÄNG  är  lätt  att  laga - medan  den  står
i  ugnen  få  Du  tid  till  annat .
Det  här  tar  30  minuter.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  HOKIFILE' ,
1  tsk  salt ,
1 krm  nymald  vitpeppar ,
1  röd  paprika ,
½  liten  purjolök ,
2  dl  CREME Fraiche' ,  saffran  och tomat
1  burk  kräftstjärtar (170 g)

TILL  SERVERING :
Kokt  ris  eller  potatis ,  eller varför inte -  mos!

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
Lägg  den  tinade  fisken  i  en  ugnssäker  form .
Salta  och  peppra .
SKÄR  paprika  i  små  tärningar  och  strimla
purjolök ,  lägg  på  fisken .
Klicka  CREME Fraiche  över  fisken  och  baka
den  mitt  i  ugnen  15 - 20  minuter .
Häll  av  lagen  från  Kräftstjärtarna   och  lägg 
dem  på  gratängen ( eller  på  2  sidor  i gratäng-
fatet ,  )  de  sista  5  minuterna  så  de  blir  varma .

SERVERA  med  kokt  ris,  potatis  eller  mos .

LYCKA  TILL !
och 
smaklig  måltid !