lördag 15 mars 2008

Fisk med caesarröra

Variera mera! Fisk på vitlöksstekt bröd med god röra till.

Ingredienser
4 port
400 g fiskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpepparsmör

Caesarröra:
1 hårdkokt ägg
1/2 burk sardeller med kapris, ca 50 g
1 tsk fransk senap
1/2 dl färskriven parmensanost
250 g cottage cheese
salt och svartpeppar

Gör så här
Skala och mosa ägget. Finhacka sardellerna. Blanda ägg, sardeller, senap, ost och cottage cheese. Smaksätt med salt och peppar. Skär fisken i bitar. Salta och peppra. Stek den i smör, 2-3 min per sida. Servera fisken t ex på vitlöksstekt bröd med sallad.

Bacon och majsröra

Lunchrätten som mättar länge. Lika god till bakad potatis som på grovt, mörkt bröd.


Ingredienser
2 port

250 g cottage cheese
1 paket bacon,
140 g
1/4 liten purjolök
1 dl majs


Gör så här Strimla baconet, stek det knaprigt i en stekpanna och häll bort fettet. Skölj och strimla purjolöken. Blanda cottage cheese, bacon, purjolök och majs. Servera till bakad potatis med sallad.

kycklingpaj

Ingredienser

6-8 port
3 dl vetemjöl1
25 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök
ca 300 g smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche
paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost, gratäng


Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Servera med sallad.