DESSERT :
1 dl turkisk yoghurt
10 % fett
2 dl blandad frukt
blod -grape,
päron,
mango,
granatäpple,
och
passionsfrukt
1) HÄLL upp yoghurt i en skål .
Toppa med frukt ,
LYCKA TILL !
En sida med dom bästa recepten på internet.
DESSERT :
1 dl turkisk yoghurt
10 % fett
2 dl blandad frukt
blod -grape,
päron,
mango,
granatäpple,
och
passionsfrukt
1) HÄLL upp yoghurt i en skål .
Toppa med frukt ,
LYCKA TILL !
HEJSAN !
mm...Så gott kan Du tro !
HÄR ÄR RECEPTET :
700 g fläsk -ytterfile'
salt och vitpeppar
2 msk mango chutney
1 blomkålshuvud
1 msk smör/margarin
1 msk curry
salt och svartpeppar
1/2 kycklingbuljongtärning
3 dl grädde
1 kruka färsk mynta
1 dl saltade cashewnötter
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 200 grader .
Lägg fläsk - ytterfilen på en ugnsfast plåt
och krydda med salt och vitpeppar .
Bred ut mango chutney på köttet och ugnsbaka
i mitten av ugnen i ca 30 minuter .
2) LÅT köttet vila . SKÄR blomkålen i buketter
och hetta upp en stekpanna.
Bryn buketterna i smör och krydda med curry, salt
och peppar .
3) SMULA över buljongtärningen och tillsätt grädden .
Låt puttra ca 3 - 4 minuter tills blomkålen känns mjuk .
SERVERA :
FÖRDELA grädd kokt blomkål blomkål på fyra tallrikar
och skiva upp köttet .
Lägg köttet på tallrikarna och toppa med färsk mynta och
cashewnötter.
Kokt potatis eller ris .
VARSÅGODA , SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
DEN HÄR HAR JAG HAFT TILL NYÅRSAFTON .
OCH DU KAN TRO ATT DET BLEV LYCKAT !