måndag 18 september 2023

DESSERT : FRUKTSALLAD MED YOGHURT , 1 PORT.

 


DESSERT :

1 dl turkisk yoghurt

10 % fett

2 dl blandad frukt 

blod -grape, 

päron, 

mango,

granatäpple,

och 

passionsfrukt 

1)  HÄLL upp yoghurt i en skål .

Toppa med frukt ,


LYCKA TILL !



HELSTEKT FLÄSKYTTERFILE' MED CURRYBLOMKÅL , 4 PORT, - HELGMIDDAG , och ÄVEN TILL NYÅRSAFTON !

    

                 HEJSAN  !


mm...Så gott kan Du tro ! 


HÄR ÄR RECEPTET :

700 g  fläsk -ytterfile'

salt och vitpeppar

2 msk mango chutney 

1 blomkålshuvud

1 msk smör/margarin

1 msk curry

salt och svartpeppar

1/2 kycklingbuljongtärning 

3 dl grädde

1 kruka färsk mynta

1 dl saltade cashewnötter


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på  200 grader .

Lägg fläsk - ytterfilen på en ugnsfast plåt

och krydda med  salt och vitpeppar .

Bred ut mango chutney på köttet och ugnsbaka

i mitten av ugnen i ca 30 minuter .

2)  LÅT köttet vila .  SKÄR  blomkålen i buketter

och hetta upp en stekpanna.

Bryn buketterna i smör och krydda med curry, salt

och peppar .

3)  SMULA över buljongtärningen och tillsätt grädden .

Låt puttra ca 3 - 4 minuter tills blomkålen känns mjuk .


SERVERA :

FÖRDELA grädd  kokt blomkål blomkål på fyra tallrikar

och skiva upp köttet .

Lägg köttet på tallrikarna och toppa med färsk mynta och 

cashewnötter.

Kokt potatis eller ris .

VARSÅGODA , SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !


DEN HÄR HAR JAG HAFT TILL NYÅRSAFTON .

OCH DU KAN TRO ATT DET BLEV LYCKAT !