måndag 26 maj 2008

HONUNGSLYX

Kyl martini eller champagneglas.
Ringla honung runt glasens insida.
Ställ in i frysen medan Du öppnar
en flaska mousserande.
Häll bubblet i glasen
och servera med en gång.

Festligt.

KRÄMIGA KANTARELLER 10-12 ST.

Fräs 200 g kantareller
stora/dela i mindre bitar
och 1 finhackad chalottenlök
i smör i en kastrull.
Häll på 1 dl mellangrädde
och koka till krämig konsistens.
Smaka av med salt´peppar.
Fyll i små krustader
eller smördegsformar.

Serveras som förrätt, före en god middag.

RENSTEKSRULLE 10-12 ST

Den här gillar jag!

Så här gör Du:
Lägg 4 skivor rökt renstek
omlott på plastfilm.
Bre på 50 g
pepparrotsfärskost, rulla
ihop till en hård rulle.
(spänn med hjälp av plastfilmen)
Låt ligga svalt,gärna i frysen.
Skär i 10-12 skivor och
servera på kavring ,rund
eller pumpernickel.

Servera med lingon och ärtskott.
Jättegott!

KRÄFTSKAGENTOAST. 10-12ST.

Det här är läckert!

Så här gör Du:
Låt 170 g kräftstjärtar(1 burk)
rinna av .
Dela kräftstjärtarna och blanda
med 1/2dl majonnäs.
Smaka av med ca 1 msk riven
pepparrot , 2 msk hackad dill,
1 tsk färskpressad citronjuice,
salt och peppar.
Serveras på grovt rågbröd
som Du tar ut i rundlar.

Passar till ljust öl eller vitt vin.
prova !

GRILLSPETT med KASSLER. 4 PORT.

Detta serveras på couscousbädd.

400 g kassler
8 skivor ost
gärna lagrad
1 dl mango chutney
4 port. couscous
4 torkade tomater i olja
1 gul lök

Gör så här:
Skiva kasslern tunt på längden.
Lägg ost på hälften av skivorna
och mango chutney på de andra.
Rulla ihop och trä upp två av varje
på 4 grillspett.
Grilla tills osten smält.
Laga couscousen enl. anvisningarn
på paketet.
Strimla och tärna tomater,
hacka löken och blanda i .
Låt dra i 10 min.

Smaklig måltid.