tisdag 18 augusti 2020
FIN FILE' MED STRÖSSEL, 4 PERS.
HEJSAN !
GREMOLATA är en italiensk blandning av
vitlök, persilja och rivet citronskal, som man
strör ovanpå den färdiglagade rätten .
Fräscht och gott !
Jag har valt LAX, men DU kanske vill ha
grönsaker eller kött ! Eller annan fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar LAXFILE' (500- 600 g)
1/2 dl olivolja
2 schalottenlökar
1/2 kruka basilika
3 dl basmatiris
2 dl vatten
3 dl kokosmjölk
rivet skal av 1lime
GREMOLATA :
1 citron
1 knippa persilja
2 vitlöksklyftor
UGN : 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG FILEE'RNA i en ugnssäker form
och ringla över olivolja .
Skala och finhacka löken .
Finhacka basilikabladen .
Strö lök och basilika över laxbitarna .
STEK mitt i ugnen ca 10 minuter .
Koka riset enligt anvisning på paketet,
men blanda med vatten och kokosmjölk.
Strö över rivet limeskal inför serveringen .
GREMOLATA :
STRIMLA citronskalet.
Finhacka persiljan.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda och strö över laxbitarna .
SERVERA.. mmm...så ljuvligt !
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Något blött till ;
2 dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
2 kläm på akacia honungsflaskan ,
rör ihop och servera till .
mmm...himla gott !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)