måndag 31 december 2018

TOMAT FYLLD MED PINJENÖTTER, ,,,,4 PORT.



                      HEJSAN !

,,,BRIEOST OCH SVARTA OLIVER.

HÄR ÄR RECEPTET :
4 stora bifftomater
1 påse  Pinjenötter
500 g  Brieost
svarta oliver.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  av  ett  lock  på  tomaterna  och  gröp  ur
innanmätet  med  en  sked .
Skär  Brieosten  i  små  tärningar  och  blanda den
med  Pinjenötterna  och  hackade  svarta  oliver .
FYLL tomaterna  med  oströran  och  sätt  in  dem
i  175  grader  i  ugnen  i  ca  20  minuter .
SERVERA  en Curryfond  till . - Djupa tallrikar !

CURRY- OCH  GRÖNSAKSFOND .
3 msk  koncentrerad  grönsaksfond
2  msk  grön  currypasta
3  dl  vatten
1  tsk  Arrowrot
SÅ  HÄR GÖR DU :
Blanda  ingredienserna och ge dem ett försiktigt  uppkok.
Häll  såsen  runt  tomaterna .

SMAKLIG MÅLTID !


KOKT POTATIS . TIPS !




                          HEJSAN !

Här kommer genvägarnas formel 1, om Du
har lite extra potatis i kylen ;
Riv potatisen, blanda med ägg, riven ost,
salt och peppar .  Stek som små potatis-
plättar, servera med bacon och lingonsylt.
Husmansenkelt !

Tack !