tisdag 30 augusti 2011

FÄRSERAD TOMAT OCH LÖK. 4 PORT.

En enkel och rustik liten kvällsrätt
med tomater,lök och köttfärs.
(använd gärna rester av köttfärssås).
SERVERA med färskt vitt bröd.
JÄTTESMARRIGT.

4 Gula lökar
4 stora fasta tomater
300g köttfärs
1 påse TOMAZZO el
annan tomatsås
2 dl riven ost

UGN:200 GRADER.

Så här gör DU:
SKALA och koka löken
i lättsaltat vatten 10 min.
Skär av toppen på löken.
Ta ur innanmätet.

TVÄTTA tomaterna och
skär av toppen.
Gröp ur innehållet
med en sked.

FRÄS köttfärsen och rör
ner en påse Tomazzo med
2 dl vatten eller 2 dl färdig
annan tomatsås.
Låt koka några minuter.

STÄLL lökar och tomater
i smord eldfast form.
Fyll dem rikligt med
köttfärssås.
Strö över osten och
gratinera 10 minuter.

Så nu är det klart !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.