onsdag 15 februari 2023

FISKSOPPA MED SPENAT , 4 port , 20 min.

 


                               HEJSAN !


FISKSOPPA !! nja  !

Egentligen gillar jag inte det ,

Men det ser så frestande ut ,så nu ska jag

lära mig att äta det !

Jag fick ett recept från en god vän  som bara 

ä-älskar denna soppa !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 burk krossade tomater

8 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar 

1 1/2  tsk salt

1 tsk sambal oelek

500 g potatis

3 morötter

1 fänkål

400 g torskfile'

dill

60 g babyspenat


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  KOKA  upp krossade tomater, vatten, buljongtärningar,

salt sambal oelek i  en  kastrull .

2)  SKALA och skär potatisen i bitar .

Skala och skiva morötterna . 

Tillsätt potatis och morötter till soppan , och koka i 5 min.

Skär fänkålen i bitar och tillsätt till soppan  och låt koka i 5 min .

3)  SKÄR  fisken i bitar  och tillsätt till soppan  och låt sjuda 

5 -8 minuter eller tills fisken är kokt .

4)  TILLSÄTT dill och spenat och rör om försiktigt så att 

fisken inte går sönder men spenaten blir varm .

 

TIPS !

Du kan också använda fryst spenat 

och låta den tina i soppan .

tillsätt då spenaten, se punkt 2.

Kontrollera att potatis och morötter är mjuka .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

BROCCOLI MED OSTSÅS , 4 port . (lunch / blir det något kvar - lunchlåda) .

 


                       HEJSAN  !

Det här är  broccoli och en krämig ostsås och

gärna en toast med ost och soltorkad tomat .

Så himla gott ...mm !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

3 dl råris

2 broccoli- delas i buketter

OSTSÅS :

2 dl grädde

4 dl mjölk

1 grönsaksbuljongtärning

3 msk vetemjöl

150 g riven ost

2 krm salt

1 krm peppar

TILLBEHÖR :

* sallad med tomater, rödlök

och sockerärter 

* toast med ost och soltorkad 

tomat .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  KOKA  riset enligt anvisning 

på förpackningen .

2)  DELA broccolin i buketter

och skär stjälken i små bitar .

Koka broccolin i saltat vatten , 

ca 8 minuter .

3)  OSTSÅS :

BLANDA  grädde, mjölk , buljongtärning 

och mjöl i en kastrull och koka upp .

Låt sjuda under omrörning , 5 minuter .

Rör ner osten och smaka av med salt å peppar .

4)  SERVERA :

den varma broccolin med kokt råris och ostsås,

en tomatsallad med salladsblad och hackad röd-

lök och sockerärter och eventuellt även en toast

med ost och soltorkad tomat .

mm..!

VARSÅGODA !


SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !