HEJSAN !
Det här måste Ni smaka ....mmm!
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
FYLLNING :
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 krm salt
3 - 4 dl röda vinbär
SÄTT ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl.
Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg .
Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter).
Låt formen stå i kylen ca 30 minuter .
Nagga med en gaffel .
Förgrädda pajen ca 10 min.
BLANDA grädde, sirap , socker och salt i en vid kastrull .
Låt det koka utan lock till en simmig konsistens 20 min.
Lägg vinbären i pajskalet och häll över smeten .
GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN CA 20 MIN.
Låt pajen kallna .
Garnera med några vinbärsklasar och servera med
vispad grädde och / eller glass .
från Ester Mosessons gymnasium /Annelie Andreasson
HIMLA GO' KAN NI TRO !
LYCKA TILL !
fredag 14 augusti 2015
FESTLIG SKALDJURSPAJ - 5 - 6 PORT.
HEJSAN !
Här får du recept på en paj som går bra att
förbereda och är festlig att bjuda på i
många sammanhang .
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2-3 msk vatten
FYLLNING:
1 paket bladspenat (eller färsk)
2 burkar krabba ca 170 g ELLER
1 burk krabba och 4 hg räkor
2 dl riven ost
4 ägg
4 dl gräddmjölk
1 tsk salt
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta
samman till en deg, som får vila kallt a 1 tim.
KAVLA eller kläm ut degen i en pajform, nagga
och förgrädda den i 10 min i 225 grader .
(hit går pajen bra att förbereda)
LÄGG spenatbladen i botten på formen och
fördela skaldjuren över ytan .
VISPA samman ägg, ost, salt och gräddmjölken
över pajen .
GRÄDDA ca 25 min och servera pajen (varm eller kall)
med en fräsch sallad till .
HOPPAS ATT DU GILLAR DEN !
Här får du recept på en paj som går bra att
förbereda och är festlig att bjuda på i
många sammanhang .
PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2-3 msk vatten
FYLLNING:
1 paket bladspenat (eller färsk)
2 burkar krabba ca 170 g ELLER
1 burk krabba och 4 hg räkor
2 dl riven ost
4 ägg
4 dl gräddmjölk
1 tsk salt
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta
samman till en deg, som får vila kallt a 1 tim.
KAVLA eller kläm ut degen i en pajform, nagga
och förgrädda den i 10 min i 225 grader .
(hit går pajen bra att förbereda)
LÄGG spenatbladen i botten på formen och
fördela skaldjuren över ytan .
VISPA samman ägg, ost, salt och gräddmjölken
över pajen .
GRÄDDA ca 25 min och servera pajen (varm eller kall)
med en fräsch sallad till .
HOPPAS ATT DU GILLAR DEN !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)