lördag 29 juli 2017
BASILIKAOLJA .
HEJSAN !
DETTA får du inte missa !
Gör din egen ört-olja och ringla den
över eller runt maten .
Det förhöjer smaken på maten och
ser läckert ut .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten kruka färsk basilika ,
5 dl olivolja .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG bladen i en mixer och tillsätt olja.
Kör till en jämn grön olja .
Häll upp den på flaska och låt den stå i
rumstemperatur någon dag .
SMAKLIG MÅLTID .
LYCKA TILL !
SENAPSLAX MED PERSILJESKUM 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... DETTA ÄR RENA KALASET !
ATT BJUDA PÅ LAX ÄR LÄTT.
BAKA LAXEN I UGNEN OCH GÖR SÅSEN I GOD TID.
SERVERA SMÖRSLUNGAD FÄRSKPOTATIS TILL .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 skinn- och benfria LAXFILE'ER , a' 150 g ST.
2 tsk osötad senap ,
2 msk matolja ,
salt å peppar.
PERSILJESKUM:
2 dl mjölk,
1 dl grädde,
1 msk vetemjöl,
1 fiskbuljongtärning,
1 bunt persilja,
1-2 tsk pressad citronsaft,
TILLBEHÖR :
Sparris, Sockerärter
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
PERSILJESKUM :
Vispa samman mjölk och grädde med mjölet
till en klimpfri redning i en kastrull .
Låt det koka upp under omrörning .
HACKA persiljan grovt och lägg ner den i
en mixer eller matberedare .
Mixa det .
Häll tillbaka det i kastrullen .
TILLSÄTT fiskbuljongtärning och låt såsen
koka upp på nytt .
Smaka av med salt , peppar och pressad citronsaft.
Mixa såsen strax före serveringen med en stavmixer
till skum..
BLANDA samman senap och matolja till laxen .
Lägg LAXFILE'ERNA på ett eldfast fat.
Salta och peppra lätt .
Bred senapsblandningen över laxen.
BAKA laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller
tills den känns fast.
KOKA sockerärter och sparris i lättsaltat vatten .
BJUD laxen med sockerärter, sparris, sås och
smörslungad färskpotatis .
LYCKA TILL !
RÖDBETSSALLAD 4 PERS.
HEJSAN !
mmm.... EN färgstark rödbetssallad med fetaost
och pinjenötter .
Du kan byta ut rödbetor mot rotfrukter som
morötter, svartrötter eller liknande.
SÅ HIMLA FRÄSCH OCH mmm...JÄTTEGOD !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 1 kg kokta rödbetor (koktid 30- 40 min)
ca 50 g pinjenötter ,
ca 200 g fetaost ,
1 knippe färsk timjan, hackad
DRESSING :
3 msk pressad citronsaft,
1 tsk salt ,
ett par varv nymald svartpeppar,
ca 1 dl olja .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA de ljumma rödbetorna och skiva dem .
Lägg över dem på ett vackert fat .
ROSTA pinjenötterna i torr stekpanna, men ta
det försiktigt, för de bränner lätt vid .
SMULA fetaosten över rödbetorna, strö över
pinjenötter och rikligt med timjan .
VISPA samman dressingen och häll över salladen .
Låt stå och dra en liten stund innan servering .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)