torsdag 29 februari 2024

MITT GODA BRYTBRÖD SOM GER MERSMAK , i LÅNGPANNA , ca 16 bitar .

 


                   HEJSAN !

BAKA ,  SMAKA  OCH  NJUT  !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

25 g jäst

4 dl vatten

1 dl olivolja

100 g västerbottenost,  riven

10 - 11 dl vetemjöl,  fullkorn 

1 liten rödlök

1 ägg  till pensling


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  SÄTT UGNEN PÅ 225  GRADER .

2,  SMULA ner jästen i en degbunke,

tillsätt fingervarmt vatten och rör tills 

jästen lösts upp .

Rör ner olivolja och ost .

Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta till

en smidig deg .

Låt degen jäsa under bakduk , ca 30 min .

3,  TA upp degen på mjölat bakbord och 

dela i 16 bitar .

Baka ut bitarna till bullar och lägg dem 

ganska tätt i en långpanna med bakplåts-

papper .

4,  SKALA och skär löken i tunna skivor .

Pensla brödet med uppvispat ägg och lägg

några lökringar på varje brödbit .

5,  GRÄDDA  mitt i ugnen , 15 - 20 minuter.

Det blev så himla gott och smakrikt , så det ska jag göra lite då och då !


LYCKA TILL NI OCKSÅ !

PASSIONSFRUKTSCHEESECAKE , Ca 8 Bitar . mm..!

   

                   HEJSAN  !


DET HÄR ÄR EN RIKTIG  PÅSKTÅRTA  

SOM VI HAR DEN TILL  !   

JAG VET  NÅGON SOM GÖR TÅRTAN

 TILL 
MORS DAG !

VÄLDIGT LÄTT ATT GÖRA .


HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :

200 g  chokladkex,  utan fyllning

100 g smör/margarin

FYLLNING :
400 g  färskost ,  t ex  Philadelphia 

2 dl strösocker

3 ägg

2 dl kräm fraiche

8 passionsfrukter

2 dl apelsinmarmelad

GARNERING :

1 passionsfrukt

mynta eller citronmeliss


SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .

2,  MIXA CHOKLADKEXEN med smält smör .

Lägg blandningen i en form med löstagbar kant, 

23 cm i diameter .

Grädda bottnen, 10 minuter .

3,  FYLLNING :  VISPA  färskost och strösocker.

Tillsätt äggen , ett i taget under omrörning .

Rör ner kräm fraiche .

Dela 6 av passionsfrukterna mitt itu och pressa 

saften genom en sil .

Vänd ner saften i färskost-röran .

SÄNK ugnstemperaturen  till 90 grader  .                                         

Häll smeten i formen och grädda i nedre 

delen av ugnen , ca 1 timme .

Ta ut kakan och låt kakan svalna .

4,  KOKA upp marmeladen .

Rör i fruktkött och saft från resterande 

2 passionsfrukter och häll det över den

kalla kakan .

Garnera med en passionsfrukt och mynta 

eller citronmeliss .


ALL LYCKA TILL !

HOPPAS DET SMAKAR !