tisdag 4 december 2018
OSTPANERAD FISK , med bacon & rödlök , 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...så himmelens gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl QUINOA
400 g vit fisk
1 ägg
1 dl DINKELSIKT
3 dl riven ost
2 msk smör/margarin
1 pkt bacon a' 140 g
1 skivad rödlök
1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g sockerärter
rucola
SÅ HÄR GÖR DU :
Koka QUINOAN 15 minuter i dubbla mängden
saltat vatten. Skär fisken i portionsbitar .
Vispa upp ägget med en gaffel, doppa fisken i
DINKELSIKT och sedan i ägg och sist i ost.
STRIMLA bacon, stek det med rödlöken i smör.
STEK fisken på medel- värme i smör.
Salta och peppra .
KOKA upp sockerärterna, blanda dem med bacon
och lök .
SERVERA fisken med baconblandningen,
OUINOA och rucola .
TID :20 min.
SMAKLIG MÅLTID !
KASSLER MED DINKELSALLAD, äpple och senaps-dressing .4 PERS.
HEJSAN !
Det här var inte heller dumt- himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler + 1 msk olja
DINKELSALLAD :
2 dl DINKELKORN
5 dl vatten
2 tsk salt
2 äpplen
1/2 citron
100 g cocktailtomater
100 g små-sallad
1 dl cashewnötter
DRESSING:
2 msk dijonsenap
2 msk olja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk rosmarin .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA DINKELN 25 minuter i vatten och salt.
SKÄR frukten i smala klyftor utan kärnhus.
Pressa över citronsaft . Dela tomaterna, skölj salladen
och blanda dressingen .
SKÄR kasslern i skivor och stek den i olja .
Blanda DINKEL, frukt tomater och sallad. Droppa över
dressingen .
SERVERA kasslern med salladen . Strö över nötter .
TID : 30 min.
SMAKLIG MÅLTID !
KORV MED BLOMKÅLSMOS, och apelsin &broccoli . 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...Det här är mums ! Med apelsin och broccoli till .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 korvar, 500 g
1 msk smör
1 stort blomkålshuvud
3 msk hackad persilja
2 msk CREME FRAICHE
3 krm salt
2 krm peppar
APELSIN/BROCCOLI :
400 g broccoli
2 apelsiner
2 msk olja
2 msk sallads-TOPPING
(färdigblandad frö - mix för sallad )
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR blomkålen i små buketter, koka dem mjuka
i saltat vatten .
HÄLL av vätskan, mixa med persilja, CREME -
Fraiche, salt och peppar .
KOKA broccolin knappt mjuk i saltat vatten .
Skär apelsinerna i småbitar, blanda med broccoli
och olja . Strö över SALLADSTOPPING.
SKÄR små snitt i korven och stek den i smör.
SERVERA korven med blomkålsmoset och
apelsin-broccolin .
TID : 25 min.
SMAKLIG MÅLTID !
TOMATSOPPA MED MOZZARELLA, 4 PORT.
HEJSAN !
Vi åt alltid ärtsoppa på torsdag, - men nu har vi upptäckt
denna goda soppa med mozzarella - himla gott !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
tsk farinsocker
500 g passerade tomater
2 köttbuljongtärningar
5 dl vatten
1 dl grädde
3/4 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 mozzarella, 125 g
1 kruka basilika
TILL SERVERING:
rostat bröd
tapenade, paprikabitar.
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS all lök i olja med sockret.
Tillsätt resten av sopp-ingredienserna,
utom mozzarella och basilika. Sjud i 5 min. Krydda.
Skär osten i bitar .
SERVERA soppan med mozzarella , basilika blad
och rostat bröd med tapenade och paprika .
TID :15 min.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)