HEJSAN !
EN gammaldags mjuk pepparkaka med många kryddor
och lite lingonsylt - precis som förr. Den håller sig saftig ,
Pepparkakan är så god att jag gör 1 kaka redan till advent
och en till Julafton .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl filmjölk
1 tsk ingefära
1 tsk stött kardemumma eller
*1/2 tsk stött kardemumma
*och 1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
50 g smör/ margarin
1/2 dl lingonsylt
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker pösigt , tillsätt filen ,
kryddor och mjölet blandat med bikarbonaten .
RÖR sist ner det smälta smöret och lingonsylten .
HÄLL smeten i en smord , bröad/mjölad rund form
1 - 1 1/2 liters form , och grädda i 175 grader i 45 min
eller tills kakan känns torr .
GOD JUL och LYCKA TILL !