lördag 14 september 2013

NATTJÄSTA FRUKOSTBULLAR 16 ST.

HEJ igen !

Låt kylskåpet jobba under natten
det är det som är vitsen med de här
kalljästa bullarna .
När nästa jäsning är aktuell kan
bagaren göra något annat !

2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
15 g jäst
1 1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
GARNERING:
grahamsmjöl

Så här gör Du:
BLANDA mjölk och vatten och lös upp
jästen i blandningen.
Tillsätt salt , socker och olivolja.
TILLSÄTT mjölet och arbeta samman till
en slät och smidig deg.
Degen ska inte vara för fast, utan så lös
att den seg-rinner.
TÄCK bunken med en bakduk och låt degen
jäsa kallt i kylskåpet över natten.
NÄSTA morgon tas den kalla degen fram
och hanteras varsamt så att inte allt för mycket
luft går ur .
Doppa 2 matskedar i grahamsmjöl och skeda 
upp degen på bakpappersklädd plåt till bullar.
Strö över lite grahamsmjöl och låt dem jäsa
i ca 25-30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
GRÄDDA bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min.

LYCKA TILL !