fredag 22 maj 2020

GRATINERAD MANDELFISK...4 PORT



                          HEJSAN !

VARSÅGODA ! ....mmm !
Snabbt, enkelt och himla gott  !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 - 500 g torsk -eller SEJFILE'
1 tsk salt
1 dl flagad mandel
2 msk hackad bladpersilja
50 g riven ost,
cheddar eller emmentaler
SERVERING :
Pressad kokt potatis
blandad bladsallad +
små tomater-varma eller kalla.
UGN  225 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR fisken i portionsbitar och lägg
i en ugnssäker form .  Salta .
BLANDA mandel, persilja och ost.
Strö sedan blandningen över fisken .
GRATINERA  mitt i ugnen tills fisken
är genomstekt och ytan har fått fin färg,
ca 25 minuter .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

KALASKASSLER MED TOMAT & PARMESAN ...6 - 8 PORT.




                                  HEJSAN !

Festlig vardagsmat som går rekordsnabbt
att laga!  Fyll kasslern med ost och tomat,
toppa med färsk parmesan och väl-
doftande timjan .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
Ca 1,2 kg kassler
honungssenap
8 - 10 halvcentimetertjocka
ostskivor
3 - 4 tomater
färsk timjan
1/2 dl grovt riven färsk
parmesanost .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i centimetertjocka
skivor nästan ända ner .
Skivorna ska fortfarande hålla ihop .
BRED senap mellan skivorna .
STOPPA ner en ost- och en tomat -
skiva i varje ficka .
STRÖ 2-3 msk klippt timjan över
kasslern .  Strö över osten .
Stek i 175 grader på nedersta falsen
i ugnen ca 20 minuter tills osten smält
och rätten fått fin färg .
SERVERA  med kokt potatis och smör-
frästa, färska/frysta kantareller .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

LIMEKYCKLING MED GRÖNSAKSFRÄS, 4 PORT.




                                 HEJSAN !

Pippi med sting !
Chili, lime och vitlök sätter spännande smak
på denna kyckling som serveras på en bädd av grönsaker.

HÄR ÄR RECEPTET :
4  KYCKLINGFILE'ER  utan skinn
4 skivor rökt skinka
fint rivet skal och saft av 4 limefrukter
4 tsk sojasås
3 tsk olja
2 vitlöksklyftor
1 finhackad  chilifrukt
1 gul paprika
8 salladslökar
1 kruka  rucolasallad

SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ KYCKLINGFILE'ERNA med skinkan och
lägg dem på en bakpappersklädd plåt .
BLANDA  limeskal och saft, soja, olja, pressad vitlök,
chili frukt och häll över kycklingen .
Ugnsbaka ca 15 minuter i 225 grader .
STRIMLA paprikor och lök .
Lägg dem bredvid kycklingen på plåten och
vänd dem i marinaden .
Ugnsbaka ytterligare 20 minuter .
VÄND  ner rucolan bland grönsakerna .
Lägg upp på tallrikar .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !