tisdag 23 mars 2021

MINA GODA VALNÖTSCONES .




               HEJSAN  !

DE HÄR ÄR SÅ GODA, SÅ GODA !
DU KAN INTE SLUTA,  NÄR DU VÄL BÖRJAT ÄTA DEM !
(tycker jag alltså ) !

HÄR ÄR RECEPTET  :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl grovhackade valnötskärnor
50 g smör /margarin
1 3/4 dl mjölk

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  mjöl, bakpulver, salt och valnötskärnor .
FINFÖRDELA  smöret i mjöl - blandningen  till
en grynig  massa .
TILLSÄTT mjölken  och  rör  till  en  deg .
DELA  degen i  2  delar  och platta ut till rundlar,
ca 2 cm tjocka .
LÄGG dem på bakplåtspapper och skåra med ett 
kryss i varje rundel .
GRÄDDA sconesen ca 12 minuter i 250 grader.
SERVERAS nygräddade med smör och ost + 
frukostmarmelad =aprikoser och apelsin, mmm...!
Himla gott !

LYCKA TILL !

MANGOFYLLDA SKINKRULLAR, 4 PORT.


     

                                           HEJSAN !

SMAKRIKT OCH  FÄRGGRANT - MANGON MED SIN SÖTMA 
BRYTER FINT MOT SÄLTAN I DEN RÖKTA SKINKAN .
SOM  PRICKEN ÖVER I,  TILL DEN GRÖNA OCH  GODA SPARRISEN .!

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl långkornigt  ris
200 g  djupfryst sparris
1 näve rucolablad
300 g rökt  skinka
1 mango
UGN  225  GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset  enligt  anvisningen på förpackningen .
Förväll  sparrisen  enligt anvisning på förpackningen .
SKÄR  sparrisen  i  små  bitar .
Spara  knopparna  till  dekoration .
Skölj  rucolabladen  och  skaka  av  så  mycket  vatten
som  möjligt .
Vänd  samman  ris, sparris  och  rucola .
DELA  skinkskivorna  mitt itu  på  längden .
Dela och  kärna  ur  mangon .
Skär  den  i  lika  många  klyftor  som  Du  har  skinkbitar.
Rulla  in  klyftorna  i  skinka  och  lägg  rullarna  på  en 
plåt  med  bakplåtspapper.
Värm  mitt  i  ugnen  5  minuter.
LÄGG skinkrullarna  på  rissalladen och  dekorera  med
sparrisknopparna.

HA GÄRNA SMÅTOMATER TILL ,

SMAKLIG MÅLTID !