HEJSAN !
TIPS !
DU kan pensla bröden med vatten
och strö på pumpa - eller solroskärnor
innan DU gräddar bröden .
TACK !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
6 dl vatten
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 msk olja
14 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA ner jästen i en degbunke .
Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp .
2) TILLSÄTT honung , salt , olja och det mesta av
vetemjölet .
Arbeta ihop degen väl . Degen ska vara lite kladdig .
Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats, ca 2 timmar .
3) HÄLL upp degen upp degen på mjölat bakbord .
KNÅDA INTE DEGEN !
Dela den i 3 lika stora bitar .
Forma bitarna med väl mjölade händer till vridna baguetter
lika långa som plåtens kortsida .
4) LÄGG över på en plåt med bakplåtspapper .
Låt jäsa övertäckta på varm och dragfri plats, ca 20 minuter.
5) SÄTT ugnen på 250 grader .
6) GRÄDDA bröden strax under mitten i ugnen , ca 15 min.
Sänk värmen till 175 grader och grädda i ca 10 minuter .
Bröden går bra att frysa .
LYCKA TILL !