fredag 13 januari 2023
ISTERBAND MED PERSILJEPOTATIS , 4 port .( lunch /lunchlåda) .
MITT SOLROSBRÖD , 1 ST ,
HEJSAN !
En sån smak på detta bröd ... mm !
FRUKT OCH GRÖNT PÅ MACKAN
Variera det vanliga pålägget på brödet
med gröna olika blad , rivna morötter
eller färskost med 1/2 skivat päron .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket jäst , 50 g
5 dl ljummet vatten , 37 grader
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön - (finns färdigrostade i påse )
12 - 13 dl Vetemjöl Special
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMULA jästen i degbunken och rör ut den
med lite av vattnet .
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön, samt
vetemjölet lite i sänder .
Arbeta degen kraftigt med degkrokarna - degen
blir något lösare än annan bröddeg .
2) JÄS degen övertäckt i ca 30 minuter .
Arbeta degen på nytt med degkrokarna i bunken
och häll upp degen på bakpappersklädd plåt .
Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
3) LÅT jäsa i 20 - 25 minuter på plåten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 225 grader
20 - 25 minuter .
Låt brödet kallna på galler .
LYCKA TILL !