tisdag 19 maj 2020

FÄRSK GRÖN SPARRIS MED TOMATMARINAD , 4 PORT.



                    HEJSAN !

mmm... !   Så fräscht !
Som förrätt eller tillbehör .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 knippor  grön sparris

MARINAD :
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
6 soltorkade blötlagda  tomater.
1/2 knippa  färsk  basilika

SÅ HÄR GÖR DU  :
SKÖLJ  sparrisen och bryt av ändarna
där det går lätt att knäcka till .
Förväll  dem  i  ca 5 minuter i sjudande
vatten .
LÄGG  alla  ingredienserna till  marinaden
i en mixer och  kör  till  fint  mos.
Smaka av  och  häll  eventuellt  i  mer vinäger
och   vatten .
LÄGG  sparrisen  medan  den  fortfarande  är
varm i  en  form  med  höga  kanter  och  slå
på marinaden .
Låt  den  ligga  och  dra  där minst  en  timma,
gärna  till  nästa  dag .

LYCKA  TILL !