tisdag 19 maj 2020
FÄRSK GRÖN SPARRIS MED TOMATMARINAD , 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... ! Så fräscht !
Som förrätt eller tillbehör .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 knippor grön sparris
MARINAD :
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
6 soltorkade blötlagda tomater.
1/2 knippa färsk basilika
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ sparrisen och bryt av ändarna
där det går lätt att knäcka till .
Förväll dem i ca 5 minuter i sjudande
vatten .
LÄGG alla ingredienserna till marinaden
i en mixer och kör till fint mos.
Smaka av och häll eventuellt i mer vinäger
och vatten .
LÄGG sparrisen medan den fortfarande är
varm i en form med höga kanter och slå
på marinaden .
Låt den ligga och dra där minst en timma,
gärna till nästa dag .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)