tisdag 2 juli 2013

PAJ MED SQUASH. 4 PORTIONER.

Hej igen !

Tänkte vi skulle ta något med squash.
Gurkan och pumpans blonda släkting
squash, smakar mycket gott som
fyllning i en paj tillsammans med lite lök.

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör /margarin
3-4 msk vatten
FYLLNING:
1 squash (ca 350 g)
1 gul lök
smör eller margarin
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost .

Så här gör DU:
DEG:
HACKA ihop mjöl och smör
till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt
ihop till en deg som får vila svalt.
KAVLA ut degen och klä en pajform
med den.
Låt den stå 15 minuter så behåller
den formen bättre.
Nagga botten och fäst en folieremsa
runt kanten, så att inte pajkanterna
glider ner under förgräddningen.
GRÄDDA i 200 grader ca 15 min.
FYLLNING:
Skär squashen i ganska tunna skivor.
Skala och hacka löken.
Fräs löken mjuk stek squashskivorna
lätt på båda sidor.
LÄGG löken i det förgräddade pajskalet
och därpå squashskivorna.
VISPA ihop ägg och mjölk.
Tillsätt salt peppar och den rivna osten
och häll äggblandningen över.
GRÄDDA i 175 -200 grader tills fyllningen
stelnat ca 30 minuter.

HOPPAS ATT DET SMAKAR!