tisdag 16 juni 2020
VALNÖTSKAKOR , 30 ST .
HEJSAN !
ÄNTLIGEN !
Kan jag baka mina supergoda kakor ...mmm,,,,
man blir alldeles lyrisk ! - Här finns det inget stopp !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rumsvarmt smör/margarin
1/2 dl råsocker
2 dl valnötter
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl potatismjöl
2 1/2 dl vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR Smör och råsocker poröst .
GROVHACKA några av valnötterna till dekoreringen,
mal eller mixa resten och blanda ner med vaniljsocker ,
potatismjöl och mjöl .
Arbeta ihop till en smidig deg .
RULLA DEGEN till en 3 cm tjock rulle .
Plasta in den och lägg den i kylskåpet i minst 30 minuter .
SÄTT UGNEN på 200 grader .
Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt
med bakplåtspapper .
Strö lite valnötshack på varje kaka och tryck till lätt med
handen .
GRÄDDA kakorna i ca 15 min, tills de är ljust gyllenbruna.
LYCKA TILL !
mmm....!
TIPS ! FRUSEN BANAN MED NÖTTER. 1 PERS.
HEJSAN !
Detta är ett mellanmål,- smaka !
Jättegott dessa varma dagar !
HÄR ÄR RECEPTET :
Skala och dela en knappt mogen banan .
Doppa bitarna i yoghurt och rulla i hackade
nötter eller mandlar .
FRYS .
Om Ni äter glass på pinne - spara pinnarna
till dessa , käckt att sticka i bananen
(så blir det inte kladdigt när bananyoghurten smälter)
TACK !
LYCKA TILL !
VARM SALLAD MED KIKÄRTER, SPENAT OCH AUBERGINE, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....!
För mig är detta en sommar- middag!
HÄR ÄR RECEPTET :
1 aubergine, tärnad
1 lök, hackad
2 - 3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
5 dl färska spenatblad
1 burk kikärter, sköljda och avrunna
8 soltorkade tomater, finskurna
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS aubergine, lök och vitlök i olja
tills auberginen blir mjuk .
Tillsätt balsamvinäger och soltorkade
tomater och åt puttra ett par minuter .
Tillsätt lite vatten om det ser torrt ut .
SMAKA av med salt och peppar .
Tillsätt spenatbladen och kikärterna
och rör om .
SERVERA med grillad eller ugnsstek kyckling .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
KVÄLLSSALLAD MED SKINKA , 4 PORT.
HEJSAN !
Fräsch, frasig sallad ,- smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kruka valfri grönsallad
50 g ruccolasallad
1/2 gurka
1 röd paprika
1 gul paprika 300 g PARMA-skinka
eller lufttorkad skinka
2 färska fikon
TILLBEHÖR :
Färdig Caesardressing
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA sallad och lägg på 4 fat .
Lägg på rucolasallad .
Skär gurkan i mindre bitar och lägg
på salladen .
Skär paprikorna i stavar och ställ i
äggkoppar på faten .
Skär fikonen i klyftor och dekorera
salladen med .
SERVERA med Caesardressing .
och något gott att dricka .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)