Hej igen !
Den här gillar till och med barnen !
700 g blandfärs
1/2 gul lök
1 msk Dijonsenap
2 msk CREME Fraiche
3 msk finriven pepparrot
smör till stekning
3 dl oxbuljong
1/2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
VARM BÖNSALLAD:
125 g Haricots Verts
ca 10 små rödlökar
1 msk olivolja
SERVERING:
ett gott mos.
SÅ HÄR GÖR DU:
FINRIV den gula löken .
Blanda med färs, senap, CREME Fraiche
och pepparrot .
Salta och peppra.
Forma till små biffar.
KOKA Haricots Verts mjuka i lättsaltat vatten
ca 4 minuter .
Skala de röda smålökarna och skär i klyftor .
Blanda bönorna och rödlöken med olivoljan,
salta och peppra .
HETTA upp smöret i en stekpanna och stek
biffarna på medelvärme ca 2-3 minuter på
var sida .
Plocka upp och håll varma .
Koka ur pannan med buljong, vin och balsamvinäger
tills skyn blir simmig .
Sila skyn .
HETTA upp lite olja i en stekpanna och stek rödlöks-
klyftorna lite lätt .
Salta och peppra.
SERVERA biffarna med bönsalladen , sky och gärna
ett gott mos.
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 5 maj 2015
VITA CHOKLADTRIANGLAR . 30 ST.
Hej igen !
Smaka på dessa!
Lyxigt gott med vit choklad i både smet och glasyr.
Kakorna kan frysas , men lägg på glasyren strax
före serveringen !
200 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
VIT CHOKLADGLASYR :
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
GARNERING:
Blåbär.
UGN: 150 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT smör och choklad över vattenbad .
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner
blandningen i äggvispet .
Rör i chokladsmeten .
HÄLL smeten i en liten bakpappersklädd
långpanna (22x 30 cm).
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
35-40 min .
Låt svalna .
VIT CHOKLADGLASYR:
KOKA upp grädden i en kastrull .
Ta kastrullen från värmen .
Hacka chokladen och SMÄLT den i grädden.
BRED glasyren på kakan .
Låt stelna och skär i trianglar.
GARNERA med färska blåbär .
LYCKA TILL!
Smaka på dessa!
Lyxigt gott med vit choklad i både smet och glasyr.
Kakorna kan frysas , men lägg på glasyren strax
före serveringen !
200 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
VIT CHOKLADGLASYR :
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
GARNERING:
Blåbär.
UGN: 150 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT smör och choklad över vattenbad .
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner
blandningen i äggvispet .
Rör i chokladsmeten .
HÄLL smeten i en liten bakpappersklädd
långpanna (22x 30 cm).
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
35-40 min .
Låt svalna .
VIT CHOKLADGLASYR:
KOKA upp grädden i en kastrull .
Ta kastrullen från värmen .
Hacka chokladen och SMÄLT den i grädden.
BRED glasyren på kakan .
Låt stelna och skär i trianglar.
GARNERA med färska blåbär .
LYCKA TILL!
ESS , EN BRA START PÅ DAGEN.
Hej igen !
250 g morötter
saften av 1 apelsin
saften av 1/2 citron
GÖR SÅ HÄR :
Pressa morötterna
Tillsätt apelsin och citronsaften, blanda väl.
Den här juicen är fullproppad med antioxidanter
som hjälper kroppen att bekämpa infektioner .
LYCKA TILL !
250 g morötter
saften av 1 apelsin
saften av 1/2 citron
GÖR SÅ HÄR :
Pressa morötterna
Tillsätt apelsin och citronsaften, blanda väl.
Den här juicen är fullproppad med antioxidanter
som hjälper kroppen att bekämpa infektioner .
LYCKA TILL !
JORDGUBBSSHAKE 1 PERS.
HEJSAN !
mmm...smaka på detta !
En underbar start på dagen !
10 st. jordgubbar , snoppade
1 msk sojayoghurt
1 tsk honung (eller 1 msk lönnsirap)
en nypa vaniljsocker
1 kvist färsk mynta
GÖR SÅ HÄR :
Vispa ihop ingredienserna i ca 30 sekunder.
Garnera med ett myntablad , och servera .
LYCKA TILL!
mmm...smaka på detta !
En underbar start på dagen !
10 st. jordgubbar , snoppade
1 msk sojayoghurt
1 tsk honung (eller 1 msk lönnsirap)
en nypa vaniljsocker
1 kvist färsk mynta
GÖR SÅ HÄR :
Vispa ihop ingredienserna i ca 30 sekunder.
Garnera med ett myntablad , och servera .
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)