tisdag 5 maj 2015

FÄRSBIFFAR MED PEPPARROTSSTING . 4 PORT.

Hej igen !

Den här gillar till och med barnen !

700 g blandfärs
1/2 gul lök
1 msk Dijonsenap
2 msk CREME Fraiche
3 msk finriven pepparrot
smör till stekning
3 dl oxbuljong
1/2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
VARM BÖNSALLAD:
125 g Haricots Verts
ca 10 små rödlökar
1 msk olivolja
SERVERING:
ett gott mos.

SÅ HÄR GÖR DU:
FINRIV den gula löken .
Blanda med färs, senap, CREME Fraiche
och pepparrot .
Salta och peppra.
Forma till små biffar.

KOKA Haricots Verts mjuka i lättsaltat vatten
ca 4 minuter .
Skala de röda smålökarna  och skär i klyftor .
Blanda bönorna och rödlöken med olivoljan,
salta och peppra .

HETTA upp smöret i en stekpanna och stek
biffarna  på medelvärme ca 2-3 minuter på
var sida .
Plocka upp och håll varma .
Koka ur pannan med buljong, vin och balsamvinäger
tills skyn blir simmig .
Sila skyn .
HETTA  upp lite olja i en stekpanna  och stek rödlöks-
klyftorna lite lätt .
Salta och peppra.

SERVERA  biffarna med bönsalladen , sky och gärna
ett gott mos.

SMAKLIG MÅLTID !

VITA CHOKLADTRIANGLAR . 30 ST.

Hej igen !

Smaka på dessa!
Lyxigt gott med vit choklad i både smet och glasyr.
Kakorna kan frysas , men lägg på glasyren strax
före serveringen !

200 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
VIT CHOKLADGLASYR :
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
GARNERING:
Blåbär.
UGN: 150 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU:
SMÄLT smör och choklad över vattenbad .
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner
blandningen i äggvispet .
Rör i  chokladsmeten .
HÄLL  smeten i en liten bakpappersklädd
långpanna (22x 30 cm).
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
35-40 min .
Låt svalna .
VIT CHOKLADGLASYR:
KOKA upp grädden i en kastrull .
Ta kastrullen från värmen .
Hacka chokladen och SMÄLT den i  grädden.
BRED glasyren på kakan .
Låt stelna och skär i trianglar.

GARNERA med färska blåbär .

LYCKA TILL!

ESS , EN BRA START PÅ DAGEN.

Hej igen !

250 g morötter
saften av 1 apelsin
saften av 1/2 citron

GÖR SÅ HÄR :
Pressa morötterna
Tillsätt apelsin och citronsaften, blanda väl.

Den här juicen är fullproppad med antioxidanter
som hjälper kroppen att bekämpa infektioner .

LYCKA TILL !

JORDGUBBSSHAKE 1 PERS.

HEJSAN !

mmm...smaka på detta !
En underbar start på dagen !

10 st. jordgubbar , snoppade
1 msk sojayoghurt
1 tsk honung (eller 1 msk  lönnsirap)
en nypa vaniljsocker
1 kvist färsk mynta

GÖR SÅ HÄR :
Vispa ihop ingredienserna i ca 30 sekunder.
Garnera med ett myntablad , och servera .

LYCKA TILL!