torsdag 9 november 2017
ANNORLUNDA MOROTSKAKA .
HEJSAN !
Solgul kryddig kaka överdragen med VANILJTOPPING.
Hur låter det , prova och smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk smör ,
4 ägg ,
2 dl socker ,
2 - 3 morötter , ca 200 g
skal av 1/2 apelsin ,
4 dl vetemjöl ,
2 tsk rosmarin ,
1 tsk bakpulver ,
TOPPING :
1 1/2 dl kesella , gourmet
1 1/2 msk florsocker ,
1 tsk vaniljsocker ,
eventuellt rosmarinkvistar ,
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smör .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
SKALA morötter och tvätta apelsiner noga .
Riv morötter och apelsinskal fint på rivjärn .
BLANDA de rivna morötterna och apelsinskalet ,
med vetemjöl , rosmarin och bakpulver .
Rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans
med smör .
HÄLL smeten i en smord och bröad 1 1/2 liters-
form och grädda längst ner i ugnen ca 60 min .
STJÄLP upp kakan och låt den kallna helt .
BLANDA samman kesella , flor - och vaniljsocker
till TOPPINGEN .
BRED den över den kalla kakan och garnera
med små kvistar av färsk rosmarin .
mmm....
LYCKA TILL !
SKOTSKA RUSSINSCONES , 10-12 ST.
HEJSAN !
Smaka på de här godingarna, till Fars Dag , kanske ?
Typiska engelska scones !
Servera dem med smör eller vispad grädde och
marmelad .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör/margarin ,
5 dl vetemjöl ,
1 msk bakpulver ,
2 tsk strösocker ,
1 tsk salt ,
1 dl russin ,
3/4 dl mjölk ,
2 ägg ,
UGN : 200 grader .
HÄR ÄR RECEPTET :
SMÄLT smör och låt det svalna .
BLANDA samman vetemjöl , bakpulver , strösocker ,
salt och russin i en skål .
VISPA smör , mjölk och ägg och rör ner i mjöl -
blandningen till en rätt lös deg .
Arbeta så lite som möjligt , annars blir sconesen
lätt sega .
KAVLA ut degen på mjölat bakbord till en 1 1/2 cm
tjock platta .
Tag ut scones med runt mått eller glas ca 7 cm i
diameter och lägg dem på bakpappersklädd plåt .
GRÄDDA sconesen guldgula mitt i ugnen ca 12 min.
SERVERA dem varma eller ljumma .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)