tisdag 30 januari 2024



MINA JÄTTEGODA HALLONGROTTOR , 30 ST .

 


                     HEJSAN  !


"  ATT GÖRA HALLONGROTTOR  OCH  BJUDA  PÅ 

ÄR  ALLTID  ETT  SÄKERT  KORT !

JAG BRUKAR  VARIERA  MINA  GENOM ATT ANVÄNDA 

RÅRÖRDA HALLON .  MEN DU KAN LIKA GÄRNA  HA 
HALLONSYLT ."


HÄR ÄR RECEPTET :

Smör eller Margarin

1 1/2  dl Socker

1 1/2  tsk  Bakpulver

4 1/2  dl  Vetemjöl

1 dl  Vaniljsås - pulver

200 g Hallon 

1 msk Socker 

ca 100 g  Choklad 


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  ARBETA ihop  smör , socker, bakpulver och mjöl .

Rör sist i vaniljsås-pulvret .  Rör ihop hallon och socker .

2,  GÖR  runda bollar av kakdegen och lägg i formar ,

de jäser ganska mycket så gör inte alltför stora .

3,  GÖR  en fördjupning i varje  boll med hjälp av 

pekfingret .

Fyll  hålrummet  med de rårörda hallonen,  det får gärna 

rinna över lite, det skall synas att de är hemgjorda !

4,  GRÄDDA  i ca 15 minuter  i 175 graders värme .

Medan grottorna  gräddas,  hacka chokladen och strö

den sedan över hälften  av de varma,  nygräddade hallongrottorna.


LYCKA TILL !




HAVREKAKOR CA 25 ST.

 


                         HEJSAN  !  


FÖR ATT GÖRA DE HÄR HAVREKAKORNA EXTRA LYXIGA ,

RINGLA LITE SMÄLT  APELSIN - CHOKLAD OVANPÅ DEM .

mm...!

ANNARS KAN DU BJUDA DEM SOM DE ÄR !


HÄR ÄR RECEPTET :

150 g smör eller margarin

2 dl socker

3 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g choklad- apelsin smak


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  RÖR  i  smör och socker poröst .

2,  BLANDA i  havregryn, mjöl  och  bakpulver .

3,  FINHACKA  chokladen och rör i den  .

4,  FORMA  degen  till  bollar  och  lägg  på

en  plåt  med  bakplåtspapper .

5,  GRÄDDA  i  175  grader  i  20  minuter .

Ruskigt  goda även utan choklad  på .