tisdag 30 januari 2024
MINA JÄTTEGODA HALLONGROTTOR , 30 ST .
HEJSAN !
" ATT GÖRA HALLONGROTTOR OCH BJUDA PÅ
ÄR ALLTID ETT SÄKERT KORT !
JAG BRUKAR VARIERA MINA GENOM ATT ANVÄNDA
RÅRÖRDA HALLON . MEN DU KAN LIKA GÄRNA HA
HALLONSYLT ."
HÄR ÄR RECEPTET :
Smör eller Margarin
1 1/2 dl Socker
1 1/2 tsk Bakpulver
4 1/2 dl Vetemjöl
1 dl Vaniljsås - pulver
200 g Hallon
1 msk Socker
ca 100 g Choklad
SÅ HÄR GÖR DU :
1, ARBETA ihop smör , socker, bakpulver och mjöl .
Rör sist i vaniljsås-pulvret . Rör ihop hallon och socker .
2, GÖR runda bollar av kakdegen och lägg i formar ,
de jäser ganska mycket så gör inte alltför stora .
3, GÖR en fördjupning i varje boll med hjälp av
pekfingret .
Fyll hålrummet med de rårörda hallonen, det får gärna
rinna över lite, det skall synas att de är hemgjorda !
4, GRÄDDA i ca 15 minuter i 175 graders värme .
Medan grottorna gräddas, hacka chokladen och strö
den sedan över hälften av de varma, nygräddade hallongrottorna.
LYCKA TILL !
HAVREKAKOR CA 25 ST.
HEJSAN !
FÖR ATT GÖRA DE HÄR HAVREKAKORNA EXTRA LYXIGA ,
RINGLA LITE SMÄLT APELSIN - CHOKLAD OVANPÅ DEM .
mm...!
ANNARS KAN DU BJUDA DEM SOM DE ÄR !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g choklad- apelsin smak
SÅ HÄR GÖR DU :
1, RÖR i smör och socker poröst .
2, BLANDA i havregryn, mjöl och bakpulver .
3, FINHACKA chokladen och rör i den .
4, FORMA degen till bollar och lägg på
en plåt med bakplåtspapper .
5, GRÄDDA i 175 grader i 20 minuter .
Ruskigt goda även utan choklad på .