HEJSAN !
Säg den gäst som inte blir imponerad av denna
pampiga jordgubbstårta !
Grädde , sylt och jordgubbar mellan tre mjuka
chokladbottnar , toppat med maränger och
massor av jordgubbar .
Vad mer kan man önska ?
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
(om DU inte vill göra bottnarna hemma, kan DU köpa färdiga chokladbottnar ,
det går precis lika bra !)
FYLLNING & GARNERING
6 - 7 dl vispgrädde
ca 800 g jordgubbar
3/4 dl jordgubbssylt
1 msk grovhackade pistagenötter
15 små maränger
eventuellt jordgubbs- / smultronblad
eller citronmeliss
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BOTTNAR :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och socker poröst .
BLANDA mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker .
Sikta ner mjöl-blandningen i ägg / och socker-blandningen .
Häll i smöret och blanda till en jämn smet .
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter ,
helst med löstagbar botten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 30 minuter .
LÅT svalna . SKÄR kakan i 3 bottnar .
FYLLNING :
Vispa grädden lagom tjock .
Rensa och skiva jordgubbarna .
VARVA grädde, sylt, jordgubbar och nötter
mellan de två nedersta bottnarna .
Spara hälften av jordgubbarna och lite grädde
till garnering .
GARNERING :
LÄGG på den översta bottnen och bred
grädde ovanpå .
Lägg maränger längs kanten och halverade
jordgubbar i mitten .
LÄGG gärna också halverade jordgubbar
som en krans längs tårtans nederkant , på
tallriken .
PYNTA med jordgubbsblad .
TIPS !
LÅT gärna det gröna sitta kvar på jordgubbarna
som DU dekorerar med så blir tårtan ännu mer
färgglad !
TÅRTAN går bra att frysa .
TREVLIG MIDSOMMAR !