torsdag 24 juni 2021

WOW, VILKEN MIDSOMMARTÅRTA , 14 - 16 BITAR .




                                 HEJSAN  !

Säg den  gäst som inte blir imponerad  av denna 
pampiga  jordgubbstårta  !
Grädde , sylt  och  jordgubbar mellan tre mjuka 
chokladbottnar ,  toppat  med  maränger  och  
massor  av  jordgubbar .
Vad  mer  kan  man  önska ?

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
4 ägg 
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
(om DU inte vill göra bottnarna hemma, kan DU köpa färdiga chokladbottnar ,
det går precis lika bra !)

FYLLNING & GARNERING 
6 - 7 dl  vispgrädde
ca 800 g  jordgubbar
3/4 dl  jordgubbssylt
1  msk  grovhackade  pistagenötter
15 små  maränger 
eventuellt jordgubbs- / smultronblad
eller  citronmeliss
UGN : 175  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
BOTTNAR :
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Vispa ägg och socker poröst .
BLANDA  mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker .
Sikta ner  mjöl-blandningen  i  ägg / och socker-blandningen .
Häll i smöret  och  blanda  till  en  jämn  smet .
Bred  ut  smeten  i  en  smord  och bröad  form,  ca  24 cm i diameter ,
helst  med  löstagbar  botten .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen ca 30  minuter .
LÅT  svalna .  SKÄR kakan i 3 bottnar  .

FYLLNING :
Vispa  grädden  lagom  tjock .
Rensa  och  skiva  jordgubbarna .
VARVA  grädde,  sylt,  jordgubbar  och  nötter 
mellan  de  två  nedersta  bottnarna .
Spara  hälften  av  jordgubbarna  och  lite  grädde
till  garnering .

GARNERING :
LÄGG  på  den  översta  bottnen  och  bred  
grädde  ovanpå .
Lägg  maränger  längs  kanten  och  halverade 
jordgubbar  i  mitten .
LÄGG  gärna  också  halverade  jordgubbar 
som  en  krans  längs  tårtans nederkant , på 
tallriken .
PYNTA med  jordgubbsblad .

TIPS !
LÅT gärna  det  gröna  sitta  kvar  på  jordgubbarna
som  DU  dekorerar  med  så  blir  tårtan  ännu  mer
färgglad  !
TÅRTAN  går  bra  att  frysa .

 TREVLIG  MIDSOMMAR !