onsdag 30 januari 2019

JÄTTEBIFF - Köttfärs,,,4-5 pers.




                      HEJSAN !

Det här var ju käckt,  en stor jättebiff !
Det har jag gjort många gånger när alla, skulle göra något
efter maten "hinner inte äta"!  Börja med färsen först, låt
steka på, så gör Du det andra under tiden .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g blandfärs
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 tsk salt
1 lök
1 vitlöksklyfta

1 msk smör/ margarin

3-4 tomater
5-6 skivor medelstark ost
1 msk hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
Arbeta ihop köttfärsen med mjöl, mjölk, ägg och salt.
Lök och vitlök finhackas och  blandas i .
Låt fettet bli lite brunt i pannan och bred ut färsen  till
en stor biff som täcker pannan .
Stek vid måttlig värme 4-5 minuter.
VÄND och täck biffen med skivade tomater och tjocka ostskivor.
Får steka färdigt 4 - 5 minuter under lock så att osten delvis smälter.

TILLBEHÖR :
Potatis och sallad eller kokta grönsaker.

LYCKA TILL !