söndag 30 augusti 2009

KÖTTFÄRSSÅS 1 PORT .

75 g mager köttfärs
1 msk finhackad lök
1/2 dl riven palsternacka
1 dl buljong tärning
1 tsk soja
Så här gör DU :
Fräs färs , lök och palsternacka
i en stekpanna .
Späd med buljong
Låt sjuda 7-8 min.
Krydda med soja och salt
och peppar om det behövs .
Servera till pasta , potatis eller ris .

SMAKLIG MÅLTID.

LAMMKOTLETT I KRYDDSÅS .2 PORT.

Så var det ju detta med lamm...
ja ..

2 lammkotletter 175 g
2 tsk flytande margarin
1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm sv.peppar
SÅS :
1 1/2 dl buljong tex, consomme
eller av tärning
1/2 dl färska basilikablad
1 dl persiljeblad
2 msk creme fraiche

Så här gör DU :
Stek kotletterna i matfettet
i en stekpanna på medelstark
värme 2 -3 min /sida
Salta och peppra .
Lägg buljong , basilika och persilja
i en mixer och kör till en finfördelad
massa .
Häll den i en kastrull och
låt den koka upp .
Vispa i creme fraiche .
Servera kotletterna nystekta
med såsen ,kokt potatis och
sockerärter eller andra
kokta grönsaker .

SMAKLIG MÅLTID !

SKOGS - SMOOTHIE .

mmm, så gott.

4 dl havremjölk
2 dl blåbär , hallon
1/2 banan
1 dl äppeljuice

I denna dryck mixas allt samman.
Den kan göras på kvällen för att
vara klar för en tidig frukost .

Så himla gooott !

PASSIONSFRUKTGLASYR.

Gillar DU att göra morotskaka ?

Här har jag en underbar
glasyr att lägga på .

GLASYR :
250 g philadelphiaost
100 g smält smör
375 g florsocker
Saften och det rivna
skalet från en lime.
3 st passionsfrukter.

Så här gör DU :
Blanda alltsammans och
vispa med elvisp i 2 minuter.
Låt kakan svalna och bred på glasyren .
LYCKA TILL !

SVAMPPASTEJ.

Denna måste DU prova .Enkel att göra .

1/2 kg leverpastej gärna grov
200 g blandsvamp
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 dl grädde
3-4 msk portvin eller sherry
färsk timjan.

Så här gör DU :
Hacka lök och vitlök .
Skär svampen i bitar .
Stek blandningen i en
stekpanna med lite smör .
Tillsätt färsk timjan och
låt svalna .
Rör ut leverpastejen med
grädde, lite åt gången .
Blanda i portvin eller sherry
och tillsätt den avsvalnade
svampröran till sist .
Fyll en pate -form med lock
med pastejen .
Nu är det klart !

LÄTTLAGAD PATE´ 6 PORT.

Denna är käck å´så himla go´.

400 g köttfärs
1 gul lök
300 g bredbar leverpastej
1 1/2 tsk salt
2 krm sv. peppar
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
1 burk oliver 150 g
fett till formen

gör som DU vill med oliverna ,
om DU vill ha de med eller inte.

Så här gör DU :
Skala och finhacka löken .
Mosa leverpastejen .
Blanda alla ingredienser i en skål .
Häll smeten i en smord ugnssäker form .
ca (1 liter).
Stick i en ugnstermometer så spetsen
hamnar mitt i paten .
GRÄDDA i ugn 200 grader ca 1 - 1 1/4 tim .
eller till 70 grader ,på termometern .
Servera direkt ur formen med
cumberlandsås (färdigköpt)
syltad lök , sallad och bröd .

SMAKLIG MÅLTID .