tisdag 7 maj 2013

BACONLINDAD KORV med bönsallad. 4 -6 port.

  Nu har värmen kommit,då känner iallafall jag
lusten att grilla korv med barn å barnbarn ute.
Vi prova detta !

4 -6 tjocka grillkorvar
4-6 skivor bacon
1 burk kidney bönor, 400 g
200 g svarta bönor
200 g haricots verts
2 paprikor i valfria färger
1 vitlöksklyfta1 näve rucolasallad
SÅS:
2 dl Turkisk yoghurt
1-2 msk senap

Så här gör DU:
LINDA baconskivorna runt korven,
grilla runtom tills baconet fått fin färg
och korven är genomvarm.
SPOLA av kidneybönor och svarta bönor.
Låt rinna av.
Förväll harcots vertsen och blanda alla
bönorna.
Tärna paprikan och rör i.
Skala och pressa i vitlöken och vänd
ner rucolasalladen.
SÅS:
RÖR ihop ingredienserna och servera
såsen bredvid.

SMAKLIG MÅLTID!

HÄLSOBULLAR 8 st .

Ibland blir jag så sugen på vitt bröd,
då går det inte att hejda,så då bakar jag dessa.

25 g jäst
1 tsk honung
3 dl kallt vatten
1 msk vetekli
3 msk havregryn
1 tsk torkad persilja
el vitlökspulver
ev 1 tsk salt
1 msk olja
7 dl dinkelmjöl
el vetemjöl
UGN:225 GRADER.

Så här gör DU:
LÖS jästen i honung och vatten.
Tillsätt resten av ingredienserna
och arbeta ihop allt till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk ca 1 timma.
BAKA ut till 8 bullar.
Låt jäsa medan ugnen värms.
GRÄDDA mitt i ugnen på
bakpappersklädd plåt ca 10 min.

Så nu var det klart!

så himla goda !

LYCKA TILL!