torsdag 6 augusti 2020

SMULPAJ MED KASSLER, 4 PORT .




                                            HEJSAN !

Det  här  var  det  käckaste  jag  gjort  på  länge !
Snabbt  går  det  och  smaken ja , - himla  gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
400  g  kassler
450  g  djupfryst  broccoli
4  ägg
4  dl  mjölk
1  krm  salt
50  g  smör
1 1/2  dl  vetemjöl
1  msk  dijonsenap  
1  dl  riven  lagrad  ost 

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  kassler  och  broccoli  i  småbitar .
Koka  broccolin  mjuk  i  saltat  vatten  
några  minuter .
LÄGG  kassler  och  broccoli  i  en  ugnssäker  form .
VISPA  samman  ägg,  mjölk  och  salt  och  häll  över .
GRÄDDA  i  225  grader,  20  minuter .
HACKA  samman  smör,  mjöl,  senap  och  ost .
Fördela  det  över  formen .
Fortsätt  att  grädda  pajen  ytterligare  15  minuter .

SERVERA  med  tomat- och  fetaostsallad .

SMAKLIG  MÅLTID och  LYCKA  TILL !


KASSLER & GRÄSLÖKSSÅS, 4 PORT.




                                HEJSAN !

Lättlagat  och  läckert - skivad  kassler  i  gräddsås .
SERVERAS  med  kokt  färskpotatis  och  en sallad .

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g  kassler
SÅS :
4  dl  vatten 
1 grönsakstärning  eller
kycklingtärning
2  dl  grädde
3  msk  vetemjöl
2  dl  matlagningsgrädde
1 msk  dijonsenap
1  dl  riven  lagrad  ost
2  msk  hackad  gräslök 

SÅ  HÄR GÖR DU :
SKIVA  kasslern .
Blanda  alla  ingredienser  till  såsen  utom  ost
och  gräslök  i  en  traktörpanna  och  koka  upp
under  omrörning .
Sjud  såsen några  minuter .
Rör  ner  osten  och  smaka  av  med  salt å  peppar .
VÄRM  kasslern  någon  minut  i  mikrovågsugnen .
Lägg  ner  kasslerskivorna  i  såsen  och  låt  allt  bli
varmt .   STRÖ  över  gräslök .
SERVERA  med  kokt  färskpotatis  och  sallad .

LYCKA  TILL !