tisdag 3 maj 2011

POTATISMUFFINS 4 PORT.

Vill DU imponera vid middagsbordet
ja då ska DU prova detta.

8 stora muffinsformar
6 kokta potatisar
1 msk jalapeno
konserverad och finhackad
1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
2 msk rapsolja
1 tsk salt
3 små ägg
1 msk riven parmesan
KRÄM:
150 g philadelphiaost
1 msk riven parmesanost
endive eller små salladsblad.
UGN:200 GRADER.

Så här gör DU:
MOSA potatisen grovt med en gaffel.

BLANDA vetemjöl och bakpulver
i en skål,rör i grädde och olja.
TILLSÄTT salt, jalapeno och ägg.
BLANDA i riven ost och mosad potatis.

FYLL formarna till två tredjedelar
med smeten och ställ på en plåt.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 min.

RÖR samman philadelphiaost och
parmesanost.
Klicka eller spritsa små klickar
på endive eller salladsblad och
SERVERA till potatismuffinsen.

ALL LYCKA TILL!

KRYDDIG KYCKLINGGRYTA 4 PORT.

mmm....jättegott.

1 kg styckade kycklingdelar
smör till stekning
salt
cayennepeppar
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
200 g kabanoss
eller liknande korv
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk vetemjöl
15 soltorkade tomater
1 grön paprika

Så här gör DU:
SMÄLT smöret i stekpanna
och bryn kycklingdelarna
tills de har fått fin färg
ca 10 minuter.
Krydda med salt och
cayennepeppar.
Skiva löken.
Lägg över kycklingdelarna
i en rymlig gryta.
Bryn löken och lägg bland
kycklingen.
TILLSÄTT de krossade tomaterna
och buljongtärningen.
Skiva korven och lägg i grytan.
Låt koka 10-15 min.
SKAKA samman grädde och mjöl
och rör ner i grytan.
STRIMLA tomater och paprika
och lägg i.
Låt allt bli genomvarmt.

SERVERA med ris eller
kokt potatis.

mmm.... så himla gott!
LYCKA TILL!

FISKPUDDING 4 PORT.

Jag var hemma hos en god vän
häromda'n och blev bjuden på
Fiskpudding med skirat smör.
Hennes barnbarn var där och
de gillade inte fisk.
Men fiskpudding var gott
för det var inte samma sak
som fisk!!!

1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
6 dl mjölk
400 g vit fiskfile
2 ägg
1 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
vitpeppar

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.

KOKA upp ris och vatten och
låt koka i 10 minuter.
Tillsätt mjölken.
Koka upp igen och sjud sedan
i 20 minuter under lock.

KOKA fisken i saltat vatten.
Dela den i mindre bitar.

BLANDA risgrynsgröten med ägg,
salt,muskot och vitpeppar.
Vänd försiktigt ner fisken.

LÄGG blandningen i en smord form.
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 30 min.

DU kan tro att detta var gott
barn'a åt med liv oc lust.
och jag med!

LYCKA TILL ! Väl värt ett försök.

ÅPPELPYTT. 4 PORT.

Det här är en dessert
som är lättlagad .
Om äpplena är söta kan DU
minska sockermängden eller
utesluta helt.

4 stora äpplen
200 g sockerkaka
(4 rejäla skivor)
2-3 msk smör
1/2 dl kokosflingor
2 tsk kanel
2 msk socker
SERVERING vaniljsås.

Så här gör DU:
SKALA och kärna ur äpplena.
Tärna äpple och sockerkaka
i jämna stora bitar.

SMÄLT smöret i stekpanna.
Stek äpple och sockerkaka
tillsammans med kokos, tills
äpplena mjuknat något och
kaktärningarna fått lite färg.

STRÖ över kanel och socker.
SERVERA med FÄRDIGKÖPT
vaniljsås om tiden är knapp.

Så himla gott!
Sitt ner och njut en stund.

LYCKA TILL!

LAXRULLAR MED PEPPARROTSMOUSSE. 4 PORT.

Hej, nu är jag här igen!

ÄNTLIGEN FREDAG!

Smaka denna!
Lyxig,läcker och dessutom
snabbt tillagad liten festrätt
med räkor,lax och stenbitsrom
i en fin kombination med
pepparrotsost.

300 g rökt skivad lax
150 g skalade räkor
1 1/2 dl vispgrädde
100 g pepparrotsost
50 g stenbitsrom

Så här gör DU:
Låt dessertosten stå framme
i rumstemperatur så att den
blir mjuk och smidig.
Vispa grädde, blanda ner
pepparrotsost och stenbitsrom.
Smaka av med salt.

HACKA räkorna grovt och
blanda ner i grädden.
Lägg ut laxskivorna på
en skärbräda.
Fördela fyllningen jämt.
Rulla samman laxskivorna
med fyllningen och forma
till små korvar.

PLACERA laxskivorna på ett
fat och ställ i frysen
20-30 minuter.
Fyllningen ska bli fast
men inte helt frusen.

DELA laxrullarna en gång
på mitten med vass kniv.

SERVERA gärna med sallad,
citron och ett gott bröd.

mmmm... jag gillar vitt bröd,
bara ibland.

SMAKLIG SPIS!