onsdag 30 september 2015

PÄRONPAJ MED CHOKLAD 8 - 10 BITAR.

HEJSAN! DEN HÄR GJORDE JAG FÖR FLERA ÅR SEN OCH DEN FICK BJUDAS PÅ FÖDELSEDAGEN SOM VAR NU I SEPTEMBER. KÖP EN FÄRDIG MÖRDEG. 200 g MÖRK CHOKLAD 2 DL CREME FRAICHE 3 PÄRON 2 ÄGG 1 1/4 DL STRÖSOCKER 1 DL MANDELMJÖL. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER. KLÄ EN RUND FORM MED LÖSTAGBAR KANT MED MÖRDEGEN. HACKA CHOKLADEN OCH SMÄLT I VATTENBAD,TILLSÄTT 1 MSK CREME FRAICHE OCH BRED BLANDNINGEN I PAJSKALET. SKALA PÄRONEN OCH DELA I KVARTAR, SKÄR SEDAN I SMALA SKIVOR OCH LÄGG VACKERT I PAJSKALET . VISPA ÄGG OCH SOCKER VITT OCH PÖSIGT, TILLSÄTT RESTEN AV CREME FRAICHE OCH MANDELMJÖLET. HÄLL BLANDNINGEN ÖVER PAJEN OCH GRÄDDA I 25 MINUTER. SERVERA,MED VANILJSÅS, BLANDAT MED LITE VISPGRÄDDE. DU ÅNGRAR DIG INTE! LYCKA TILL!

ÄPPLEKAKA MED MANDELMASSA 4 - 6 PORTIONER.

HEJSAN ! Den här är god ! 4 ÄPPLEN 200 g MANDELMASSA 3 ÄGG 250 g KESELLA 50 g HACKAD SÖTMANDEL SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER. KÄRNA UR OCH SKÄR ÄPPLENA I KLYFTOR LÄGG I EN SMORD UGNSFORM. RIV MANDELMASSAN GROVT. VISPA SAMMAN ÄGG, KESELLA,OCH MANDELMASSA. HÄLL BLANDNINGEN ÖVER ÄPPLENA,STRÖ ÖVER HACKAD SÖTMANDEL OCH BAKA I 30 MINUTER. DEN HÄR ÄR ENKEL ATT GÖRA OCH HIMLA GOD ! LYCKA TILL !