onsdag 30 september 2015
PÄRONPAJ MED CHOKLAD 8 - 10 BITAR.
HEJSAN!
DEN HÄR GJORDE JAG FÖR FLERA ÅR SEN
OCH DEN FICK BJUDAS PÅ FÖDELSEDAGEN
SOM VAR NU I SEPTEMBER.
KÖP EN FÄRDIG MÖRDEG.
200 g MÖRK CHOKLAD
2 DL CREME FRAICHE
3 PÄRON
2 ÄGG
1 1/4 DL STRÖSOCKER
1 DL MANDELMJÖL.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
KLÄ EN RUND FORM MED LÖSTAGBAR KANT MED MÖRDEGEN.
HACKA CHOKLADEN OCH SMÄLT I VATTENBAD,TILLSÄTT
1 MSK CREME FRAICHE OCH BRED BLANDNINGEN I PAJSKALET.
SKALA PÄRONEN OCH DELA I KVARTAR, SKÄR SEDAN I SMALA
SKIVOR OCH LÄGG VACKERT I PAJSKALET .
VISPA ÄGG OCH SOCKER VITT OCH PÖSIGT, TILLSÄTT
RESTEN AV CREME FRAICHE OCH MANDELMJÖLET.
HÄLL BLANDNINGEN ÖVER PAJEN OCH GRÄDDA I 25 MINUTER.
SERVERA,MED VANILJSÅS, BLANDAT MED LITE VISPGRÄDDE.
DU ÅNGRAR DIG INTE!
LYCKA TILL!
ÄPPLEKAKA MED MANDELMASSA 4 - 6 PORTIONER.
HEJSAN !
Den här är god !
4 ÄPPLEN
200 g MANDELMASSA
3 ÄGG
250 g KESELLA
50 g HACKAD SÖTMANDEL
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
KÄRNA UR OCH SKÄR ÄPPLENA I KLYFTOR
LÄGG I EN SMORD UGNSFORM.
RIV MANDELMASSAN GROVT.
VISPA SAMMAN ÄGG, KESELLA,OCH MANDELMASSA.
HÄLL BLANDNINGEN ÖVER ÄPPLENA,STRÖ ÖVER
HACKAD SÖTMANDEL OCH BAKA I 30 MINUTER.
DEN HÄR ÄR ENKEL ATT GÖRA OCH HIMLA GOD !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)