onsdag 14 december 2022

MIN SAFFRANSKYCKLING MED SVAL SÅS , 4 port .( lunch /lunchlåda / middag)

 


                    HEJSAN !

LITE  inspiration  och se vardagskycklingen 

blir så här fin !


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g kycklingfile

1 påse tandoori kryddmix 

spice mix

2 dl naturell lättyoghurt

3 dl basmatiris

0, 25 g saffran (1/2 påse)

SÅS :

10 cm riven grön gurka

1 dl lättyoghurt

salt ,  peppar

SERVERING :

Salladsblad , skivade tomater ,  (kokt vaxböna , från fryspåse)


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SKÄR kycklingfileerna  i  2  cm tjocka bitar .

Blanda kryddmix och yoghurt .

Lägg i kycklingköttet och marinera i 30 minuter.

2)   LÄGG kycklingbitarna i en ugnsfast form .

Stek dem i  ugnen i  25 minuter ,

Kontrollera att kycklingen är genomstekt .

3)  KOKA  under tiden riset enligt anvisning , tillsätt 

dessutom saffran i vattnet .

Rör om och lägg på locket .

4)  RIV gurkan grovt  och låt rivet rinna av i ett durkslag

eller krama försiktigt .

Blanda gurka och yoghurt.

Smaka av med salt och pepparmix .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


MINA SNABBA MORGONLIMPOR , 2 ST . TILL JULSKINKAN .

 


                            HEJSAN  !


DETTA BRÖD  har vi  oftast till Julskinkan 

Förutom detta bröd har vi en favorit till .

Men vi börjar med detta 

Så enkelt att göra ,  det ska ställas in i KALL UGN !!

Ljuvligt mjuka och saftiga limpor som går lätt 

att skära upp i tunna skivor .

HÄR ÄR RECEPTET :

50 g jäst

6 dl ljummet vatten

 1 dl mörk sirap

3 msk rapsolja

2 tsk salt

8 dl Special vetemjöl

8 dl rågsikt


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SMULA  jästen i en bunke och

lös upp den i det fingervarma vattnet .

2)  RÖR ner sirap,olja och salt .

3)  BLANDA  ner mjölen  och knåda

till en smidig deg .

4)  DELA  degen i två bitar och forma 

dem till limpor .

Lägg dem bredvid varandra på en plåt

med bakplåtspapper .

Lägg även en bit bakplåtspapper mellan 

limporna .

5)  SÄTT IN BRÖDEN I EN KALL UGN .

 i mitten av ugnen och sätt temperaturen på 200 grader.

Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar.

6)  LÅT bröden stå i ugnen i ca 50 minuter .


Riktigt Goda med julskinka och senap !

GOD JUL och LYCKA TILL !