måndag 20 juli 2020

TIPS !



        HEJSAN !

RÅRÖRDA  LINGON ...
...är enkelt att göra .
Blanda färska lingon med strösocker
och låt det "smälta" ihop i rumstemperatur.
Rör då och då .
Beräkna ca 1 dl strösocker till 300 g lingon .
mmm...!
TACK !

PESTOKÖTTBULLAR I TOMATSÅS, 4 PORT.



                    HEJSAN !

Så gott, så gott, mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g blandfärs
1 gul lök
2 - 3 msk grön pesto
1 ägg
salt & peppar
olivolja till stekning
TOMATSÅS :
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 msk tomat-pure
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1 krm rivet citronskal
1 grönsaksbuljongtärning
TILLBEHÖR :
4 port kokt lång-pasta
GARNERING :
finstrimlad basilika

SÅ HÄR GÖR DU :
RIV löken fint.  Blanda färsen med grön pesto,
lök och ägg.  Krydda med salt och peppar .
TOMATSÅS :
FINHACKA löken och fräs lite lätt i olja i en
kastrull .  Tillsätt krossade tomater, tomat-pure
pressad vitlök, persilja, citronskal och buljong-
tärning .  Låt koka i ca 15 minuter . Smaka av
med salt och peppar .
KOKA pastan al DENTE.
UNDER tiden pastan kokar, forma färsen till små
bullar och stek gyllenbruna runt om i lite olivolja
tills de får fin färg .
SERVERA  pestobullarna med eller i tomatsåsen
och pastan till .
GARNERA med lite färsk finstrimlad basilika .

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !