lördag 25 februari 2017
RÖDBETSRISOTTO, laktosfri, glutenfri. 4 PORT.
HEJSAN !
Detta är lyxigt och gott, som lagas med fördel till
många !
I det här receptet ingår inte ost, risotton blir krämig
och fyllig i alla fall .
HÄR ÄR RECEPTET :
6 rödbetor,
1 liter buljong,
3 schalottenlökar,
2 vitlöksklyftor,
2 msk olivolja,
3 dl risottoris ,
1 dl vitt vin eller matlagningsvin,
salt,
100 g valnötter,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rödbetorna . Koka fyra av dem i en kastrull .
KOKA upp buljongen och låt kastrullen stå kvar på
låg värme .
FINHACKA löken och fräs i olja, tillsätt riset, när
löken börjar bli genomskinlig, fräs någon minut till.
Häll på vinet och låt puttra ett par minuter under
omrörning.
Riv de två råa rödbetorna och rör i .
HÄLL i lite buljong i taget, rör om, låt koka in och häll
på mer buljong .
Det är viktigt att röra ofta, det är på det sättet risotton blir
krämig. Var uppmärksam så att den inte bränner fast i
botten .
BEROENDE på vilket ris Du använder är risotton klar
efter 20 - 40 minuter.
Riset ska vara mjukt med en fast kärna . Hacka nötterna
grovt och strö över risotton .
SERVERA med de kokta rödbetorna som tillbehör .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)