lördag 25 februari 2017

RÖDBETSRISOTTO, laktosfri, glutenfri. 4 PORT.



         HEJSAN !

  Detta är lyxigt och gott,  som lagas med fördel till
  många !
  I det här receptet ingår inte ost, risotton blir krämig
  och fyllig i alla fall .

  HÄR ÄR RECEPTET :
  6 rödbetor,
  1 liter buljong,
  3 schalottenlökar,
  2 vitlöksklyftor,
  2 msk olivolja,
  3 dl risottoris ,
  1 dl vitt vin eller matlagningsvin,
  salt,
  100 g valnötter,

  SÅ HÄR GÖR DU :
  SKALA  rödbetorna .  Koka fyra av dem i en kastrull .
  KOKA  upp buljongen och låt kastrullen stå kvar på
  låg värme .
  FINHACKA  löken och fräs i olja, tillsätt riset, när
  löken börjar bli genomskinlig, fräs någon minut till.
  Häll på vinet och låt puttra ett par minuter under
  omrörning.
  Riv de två råa  rödbetorna och rör i .
  HÄLL i lite buljong i taget, rör om, låt koka in och häll
  på mer buljong .
  Det är viktigt att röra ofta, det är på det sättet risotton blir
  krämig.  Var uppmärksam så att den inte bränner fast i
  botten .
  BEROENDE på vilket ris Du använder är risotton klar
  efter 20 - 40 minuter.
  Riset ska vara mjukt med en fast kärna . Hacka nötterna
  grovt och strö över risotton .
 
  SERVERA  med de kokta rödbetorna som tillbehör .

  SMAKLIG MÅLTID !