l
HEJSAN !
En riktigt bra bjudrätt som kan förberedas
tills det är dags att reda av .
Himla gott är det också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 FLÄSKFILE', ca 500 g,
salt å peppar ,
1 burk konserverad ananas i skivor ,
ca 140 g (spara spadet till såsen )
1 burk avrunna skivade BAMBUSKOTT
och Vattenkastanjer , eller böngroddar,
ca 140 g
1 grön och 1 röd strimlad paprika.
SÖTSUR SÅS :
3 dl vatten + spadet från ananasen
2 msk vitvinsvinäger ,
1 msk kinesisk soja ,
2 msk sirap ,
½ köttbuljongtärning
eller 1 msk köttfond,
1 pressad vitlöksklyfta ,
ca 1 msk potatismjöl,
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK FLÄSKFILEN i skivor och krydda
med salt och peppar .
Vispa ur pannan med totalt 3 dl vatten.
Lägg över kött och sky i en gryta .
DELA ananasen i mindre bitar .
Stek grönsaker och ananas hastigt tills de
får färg men ändå behåller sin krispighet.
LÄGG över grönsaker och ananas i grytan
och tillsätt ananasspad, vinäger , soja och sirap.
Smula ner buljongtärningen och pressa ner vitlök.
LÅT grytan koka ihop ett par minuter .
Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt
under omrörning tills det börjar sjuda.
Låt inte såsen koka då kan den bli tunn .
SERVERA med kokt ris och en god sallad.
SMAKLIG MÅLTID !
tisdag 3 oktober 2017
LÄTTA CHOKLADKAKAN 15 - 18 SKIVOR .
HEJSAN !
Bland alla goda mjuka kakor , älskar jag den här mest !
Den är så enkel att göra och snabb att röra ihop .
HÄR ÄR RECEPTET:
3 dl socker,
2 1/2 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 tsk vaniljsocker ,
1/2 dl kakao ,
150 g smält smör/margarin ,
2 lättvispade ägg ,
1 1/2 dl KOKANDE / HETT VATTEN ,
GARNERING :
30 - 50 g vit choklad ,
physalis ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla torra ingredienser och sikta
ner i en skål .
Rör ner smör och lättvispade ägg och till-
sist kokande vatten .
HÄLL smeten i en smord och bröad form ,
-avlång SOCKERKAKSFORM .
GRÄDDA kakan på den nedersta falsen i
175 grader ca 40 minuter eller tills den
känns torr med sticka .
Ringla över smält vit choklad .
GARNERA med physalis .
Kakan är lika god utan garnering .
TIPS !
VAR noga så att chokladen inte kommer
i kontakt med vattenångan när Du smälter
den över vattenbad , - då blir chokladen grå.
LYCKA TILL !
PISTASCHRUTOR 30 RUTOR.
HEJSAN !
Prova gärna att göra dessa underbart goda rutor,
kanske är det ett födelsedags-kalas på intågande.
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g mörk choklad ,
200 g mjukt smör/margarin ,
2 1/2 dl socker ,
2 ägg ,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver,
GLASYR :
1 dl vispgrädde ,
ca 150 g hackad mörk choklad ,
3/4 dl hackade pistaschmandlar,
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV blockchokladen i matberedare med en grov
riv-skiva eller för hand .
Rör smör/margarin och socker poröst .
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning .
BLANDA samman vetemjöl och bakpulver och
rör ner i äggsmeten .
Rör ner den rivna chokladen .
BRED ut smeten i en liten bakpappersklädd
långpanna, 20 x 28 cm.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
Prova med sticka .
KOKA ihop grädden och rör ner chokladen till
en jämn smet .
Bred glasyren över den avsvalnande kakan .
STRÖ över RIKLIGT med pistaschmandlar .
Skär i rutor när kakan kallnat .
TID för denna lyxiga kaka ca 45 minuter.
LYCKA TILL !
Ge bort kaka eller Bjuda på den själv !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)