lördag 21 juli 2012

ÄPPLEKAKA.

150 g kylskåpskallt smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
smör till formen
vetemjöl el ströbröd
FYLLNING:
3 stora syrliga äpplen
2 msk socker

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa smöret skuret i små bitar
och sockret i en matberedare
monterad med en kniv.
Tillsätt ägget och kör till
en jämn konsistens.
Tillsätt mjölet och kör tills
allt blandats till en smet.
Smörj och bröa formen.ca 1,5 liter.
Häll i smeten och jämna till den
med mjölad hand.
Eller baksidan på en sked.
Skala, kärna ur och skär äpplena
i tunna klyftor.
Stick ner dem tätt i smeten.
Strö över socker.
GRÄDDA kakan i nedre delen
av ugnen ca 35 minuter.
Låt kakan kallna lite innan DU
skär upp och serverar.

TREVLIG KAFFESTUND.
(Nu är jag igång igen)