onsdag 30 juli 2008

RÖTT POTATISMOS. 4PORT

Då tar vi väl rött mos också
när vi ändå är igång.

1 kg potatis
1/2 dl rödbetsspad
50 g smör
1/2 dl grädde
1 dl finhackad inlagd rödbeta
salt och nymalen svartpeppar.

Så här gör Du:
Skala och skiva potatisen .
Koka den mjuk.
Häll av vattnet.
Tillsätt rödbetsspad,smör
och grädde.
Mosa potatisen och blanda i
den finhackade rödbetan.
Smaka av med salt o´peppar.

Det här är nästan lika kul
som det blåa moset.
Lycka till.

BLÅTT POTATISMOS 4 PORT.

Det här är det godaste
potatismos jag vet.

1 kg Blå Kongo
1 dl grädde
50-100 g smör
salt o´nymalen svart- peppar.

Så här gör Du:
Skala och skiva potatisen.
Koka den mjuk
Häll av vattnet
Tillsätt grädde och smör
och mosa
gärna med elvisp
Smaka av med salt och peppar.

det här tycker ungarna är kul.
Lycka till !

FRUKTPYTT 4 PORT.

Prova det här!

1 äpple
1 päron
1 papaya
1mango
1/2 kg kärnfria blåa druvor
2 bananer
3 msk citronjuice
3 msk socker
3 dl vispgrädde
1 msk socker

Så här gör Du:
Skala frukten och ta bort alla
frön och kärnor.
Skär den i små kuber.
Lägg fruktbitarna i en skål
och tillsätt citronjuice och socker.
Citronjuicen förhindrar att
frukten blir missfärgad.
Vispa grädden med 1 msk socker.
Lägg en STOR klick vispgrädde
i mitten av varje fat och
skeda upp frukten runt omkring.

Alla gillar denna ,
det är ett evigt skärande ,
men det är det värt.

NATTMACKA 4 port.

4 gula lökar
25 g smör
1 kg tomater
1 burk pesto ca 150 g
4 skivor stekt vitt bröd

Så här gör Du:
Skär löken i tunna skivor
och bryn dem i smör.
Skär tomaterna i små klyftor
och ta bort fröna.
Blanda tomaterna med löken
och rör i peston.
Låt grönsaksröran bli varm
innan den läggs upp de stekta brödskivorna.

Detta är gott ,ta gärna något att dricka till.