fredag 18 oktober 2019

MOROTSMUFFINS , 8 STORA .



                           HEJSAN !

Något gott till helgen kanske !
Inte  som det vanliga receptet på Morotsmuffins,
- men  så goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 msk råsocker
1 ägg
2 msk rapsolja
25 g hackade valnötskärnor
1 finriven morot, ca 100 g
1 dl grahamsmjöl
1 krm bakpulver
1 krm bikarbonat
2 krm kanel
GLASYR :
75 g PHILADELPHIAOST
extra LIGHT
1 1/2  msk florsocker
1 tsk lime eller citronjuice
4 physalisfrukter per/person
eller strössel.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 220 grader .

VISPA ihop socker och ägg, rör ner
olja, nötter och morot .
BLANDA mjöl med bakpulver, bikarbonat
och kanel, vänd ner i smeten .
Fördela  jämt i muffinsformar .
GRÄDDA  mitt i ugnen i 15 minuter .
Låt kallna .
MOSA ihop osten med florsocker och juice.
Bred glasyren över kakorna och garnera .

LYCKA TILL !


BACONQUINOA , 2 PERS.




                    HEJSAN !

Lite då och då  äter vi detta till lunch ,  himla gott , ska Ni veta !
Varsågoda !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl QUINOA , 80 g
100 g broccolibuketter
1 paket strimlat bacon, 125 g
1 tsk rapsolja
1 liten skivad rödlök
1/2 strimlad röd paprika
1 skivad kiwifrukt
salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA QUINOAN och låt broccolin ånga
ovanpå de sista 4 minuterna .
FRÄS  baconet i oljan tillsammans med lök
och paprika tills grönsakerna mjuknat .
BLANDA  med  QUINOAN  och kiwin .
Smaka av med salt och peppar .

Kombinationen  här är både rökt, salt och
lite sött en riktig höjdare !

LYCKA  TILL !

ANNORLUNDA RÖSTI , 4 PORT.



                      HEJSAN !

Det  här  smakar  jättegott  till  kött  och  kyckling .
Väl  värt  att  smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600 g  potatis
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
salt, svartpeppar
1 msk  olivolja
(prova gärna MONINI- olivolja)- så smakrik.

SÅ HÄR GÖR DU :
RIV potatis och morot fint, i matberedare
eller för hand .
HACKA vitlöksklyftor och lök .
Fräs i oljan .  Tillsätt potatisstrimlorna,
rör om .  Krydda med salt och svartpeppar .
FYLL en sconesplåt eller muffinsplåt med
potatisstrimlorna .
BAKA i ugn 200 grader ca 30 - 40 minuter.
KLIPP över lite bladpersilja  vid serveringen .

LYCKA TILL !



BANANKAKA MED LIME, 10 - 12 BITAR.




                     HEJSAN !

Det här är en härlig kaka med smak
av kanel och syrlig lime .
mmm...! - För mig en födelsedagstårta, 
som jag fick i present när jag fyllde år !
Väldans god ! ... mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör / margarin
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
3 mogna bananer
1 msk socker
1 /2 dl mjölk
LIMEKRÄM :
2 dl CREME Fraiche , lätt
1 dl florsocker
skal och saft av 1 limefrukt 
1/2 påse kokosflingor
ca 100 g
2 passionsfrukter
UGN :  175  grader.

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker ljust och poröst .
Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omrörning .
BLANDA samman mjölet (BERTE QVARN )
Med bakpulver och kanel .
Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken .
HÄLL smeten i smord och bröad form med  lös-
tagbar kant ,  ca  24 cm i diameter .
BAKA kakan i nedre delen av ugnen ca  45 - 50 minuter.
Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och 
får kallna.
LIMEKRÄM :
RÖR samman lätt CREME Fraiche med florsocker,
rivet limeskal , pressad limesaft och kokosflingor .
BRED krämen över kakan och ställ den kallt i minst
1/2 timme .
DELA passionsfrukterna och gröp ur innanmätet .
FÖRDELA  över  tårtan .

LYCKA  TILL !