tisdag 12 mars 2013

KÅLPUDDING 4 PORT.

Ååå..så gott .

3 dl finhackad vitkål
2 dl hirs
5 dl grönsaksbuljong eller vatten
1 msk Vecon
1 tsk basilika

Så här gör DU:
KOKA upp hirsen och låt den sedan stå och svälla över natten.
Lägg vitkål och lök i botten  på en eldfast form .
Bred ut hirsen överst .
Blanda 1 msk Vecon i ljummet vatten eller grönsaksbuljong
och häll över puddingen.
GRÄDDA  i 225 grader varm ugn i 30-40 minuter, eller tills
lådan får en fin färg.
GARNERA  med tomat och dill.

HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID!

BOVETE-LÅDA. 4 PORT.

Detta är himla gott tycker jag ...
Prova DU också.

3 dl okokt bovete  (skölj bovetet noga,läs på paketen)
1/2 - 1 liter vatten eller grönsaksbuljong
2 st finhackade råa lökar
2 dl finhackad rå blomkål
1 dl hirsflingor
2 dl finhackade jordärtskockor
1/2 tsk basilika
SMAKSÄTT med vegetabilisk buljong efter smak.

Så här gör DU:
LÄGG hel bovete i en eldfast form.
Gör en redning av alla de övriga ingredienserna.
Häll redningen över lådan och grädda i 225 grader
varm ugn i 20-25 minuter.
GARNERA  med rädisblommor och gröna blad.
SERVERA med blomkål och svamp.

mmm...
SMAKLIG MÅLTID!