Ååå..så gott .
3 dl finhackad vitkål
2 dl hirs
5 dl grönsaksbuljong eller vatten
1 msk Vecon
1 tsk basilika
Så här gör DU:
KOKA upp hirsen och låt den sedan stå och svälla över natten.
Lägg vitkål och lök i botten på en eldfast form .
Bred ut hirsen överst .
Blanda 1 msk Vecon i ljummet vatten eller grönsaksbuljong
och häll över puddingen.
GRÄDDA i 225 grader varm ugn i 30-40 minuter, eller tills
lådan får en fin färg.
GARNERA med tomat och dill.
HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID!
tisdag 12 mars 2013
BOVETE-LÅDA. 4 PORT.
Detta är himla gott tycker jag ...
Prova DU också.
3 dl okokt bovete (skölj bovetet noga,läs på paketen)
1/2 - 1 liter vatten eller grönsaksbuljong
2 st finhackade råa lökar
2 dl finhackad rå blomkål
1 dl hirsflingor
2 dl finhackade jordärtskockor
1/2 tsk basilika
SMAKSÄTT med vegetabilisk buljong efter smak.
Så här gör DU:
LÄGG hel bovete i en eldfast form.
Gör en redning av alla de övriga ingredienserna.
Häll redningen över lådan och grädda i 225 grader
varm ugn i 20-25 minuter.
GARNERA med rädisblommor och gröna blad.
SERVERA med blomkål och svamp.
mmm...
SMAKLIG MÅLTID!
Prova DU också.
3 dl okokt bovete (skölj bovetet noga,läs på paketen)
1/2 - 1 liter vatten eller grönsaksbuljong
2 st finhackade råa lökar
2 dl finhackad rå blomkål
1 dl hirsflingor
2 dl finhackade jordärtskockor
1/2 tsk basilika
SMAKSÄTT med vegetabilisk buljong efter smak.
Så här gör DU:
LÄGG hel bovete i en eldfast form.
Gör en redning av alla de övriga ingredienserna.
Häll redningen över lådan och grädda i 225 grader
varm ugn i 20-25 minuter.
GARNERA med rädisblommor och gröna blad.
SERVERA med blomkål och svamp.
mmm...
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)