torsdag 2 april 2020
HALLONMUFFINS MED CHOKLADSMÄLTA, 12 ST.
HEJSAN !
Riktigt mumsiga muffins .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g smör/margarin
2 1/2 dl vetemjöl - Bagerivetemjöl
1/2 dl havrekli
1 tsk bakpulver
1 dl BÄRMUSLI
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
50 g hackad mörk choklad
2 dl färska/frysta hallon
1 dl lättyoghurt
GARNERING :
10 g hackad mörk choklad
12 hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Smält smöret och låt det svalna .
Blanda mjöl med havrekli, bak-
pulver och MUSLI .
VISPA ägg och råsocker fluffigt.
Rör ner smöret .
Vänd försiktigt ner mjöl-blandningen,
chokladen, hallonen och yoghurten
så allt blandas väl .
FÖRDELA i formar och grädda mitt
i ugnen 8 - 10 min .
Strö lite chokladhack på varje muffins
och tryck fast ett hallon .
LYCKA TILL !
SKUMMANDE BÄRRY , 2 PORT.
HEJSAN !
Å, det här var ju gott !
Jag tog det som mellanmål.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl lättmjölk
2 dl lättglass, max 10 %
2 dl blåbär
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA alla ingredienser och
häll upp i ett fint glas .
mmm.... !
LYCKA TILL !
GETOSTBIFFAR MED SKINKA OCH SPARRIS, 2 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
Blanda 250 g nötfärs
med 1/2 tsk salt, 1 krm grovmalen svartpeppar,
1 litet ägg och 1 tsk timjan .
Forma till 4 biffar och bryn i 1/2 tsk smör/margarin
i en stekpanna.
Lägg i ugnsform med 1 skiva ca 12 g CHEVRE
(getost) 23 % på varje biff .
Ringla över 1 tsk honung .
STEK klart i ugn , 200 grader, ca 10 minuter .
Ansa och koka 1 knippe sparris i saltat vatten ca 3 min.
Dela ca 8 PARMASKIVOR läng med i 2
och linda runt sparrisstjälkarna.
Stek hastigt runtom i het panna.
SERVERA till biffarna, med 300 g kokt potatis
och sallad .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
FALUKORVSGRYTA, 4 PORT.
HEJSAN !
Ibland vill man göra något till middag
som går snabbt att fixa .
VARSÅGODA;
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g falukorv
2 stora gula lökar
2 msk smör/margarin
1 pkt a' 250 g, djupfrysta ärter, majs
och paprikablandning
1 burk CONSOMME'
1/2 dl hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA löken och skär den i klyftor .
Lägg smör/margarin i en gryta och låt
det bli svagt brynt .
Fräs löken på svag värme tills den är
guldgul .
TILLSÄTT grönsaksblandningen .
Späd med CONSOMME - buljong .
Dra av skinnet på falukorven och
skär den i skivor .
Lägg korvskivorna ovanpå grönsakerna.
LÅT grytan koka på svag värme 10 - 15 min.
STRÖ över persilja och servera med kokt potatis.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)