onsdag 8 januari 2020

FÄRSSPETT MED TOMATBULGUR, 4 PORT.



                HEJSAN !

Här har jag gjort en tomatbulgur !
Smaka Ni också .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs
1/2 dl vatten +1 dl vatten
1 ägg
1 krm svartpeppar
1/2 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk mald kanel
TOMATBULGUR :
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 tsk salt
1 liten gul lök
1 burk krossade tomater
1 tsk farinsocker
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl  riven parmesanost

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp 1 dl vatten och lägg i 1/2 dl bulgur.
Sänk värmen och låt det sjuda ca 8 - 10 minuter.
Häll bort överflödigt vatten .
ARBETA samman färsen med avrunnen bulgur,
ägg, salt, peppar, hackad gul lök, pressad vitlök,
spiskummin och kanel .
Arbeta till en smidig färs .
FORMA färsen till 8 - 10 avlånga rullar .
Bryn rulladerna runt om i lite matfett .
Efterstek dem under lock ca 5 minuter .
GÖR  tomatbulgur genom att koka  upp 6 dl vatten
och 1 tsk salt. Lägg i bulgur-grynen och sänk värmen.
Låt det sjuda 8 - 10 minuter .
SKALA och finhacka löken.
Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite
matfett .
TILLSÄTT krossade tomater, buljongtärning och farin-
socker och låt det puttra samman några minuter.
Rör ner den kokta bulgur- en  och smaka av .
Rör ner den ny-rivna parmesanosten .
TRÄ upp de nystekta färsrullarna på spett och bjud dem
tillsammans med bulgur .
GARNERA  med mynta-kvistar .

LYCKA  TILL !