onsdag 11 maj 2016

LAKRITSRUTOR MED FROSTING 15 BITAR .

 
HEJSAN !

SMAKA...mmm.
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
3 ägg ,
2 1/2 dl strösocker ,
4 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
100 g vit choklad ,
2 tsk lakritspulver ,
GLASYR :
200 g Cream  CHEESE ,
1 1/2 dl florsocker ,
1 1/2 tsk lakritspulver ,
strössel, gärna med lakritssmak .

Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret i en gryta, rör i ägg och socker .
Sikta i mjöl och bakpulver och blanda in .
Hacka chokladen och rör tillsammans  med  lakritspulvret.
KLÄ en långpanna , ca 25x35 cm , med bakplåtspapper
och häll i smeten .
GRÄDDA  i 20- 25 minuter , kolla med sticka .
Rör ihop CREAM CHEESE, florsocker och lakritspulver
till glasyren .
Dela kakan i bitar .
Bre på en rejäl klick glasyr och toppa med strössel .
      LYCKA  TILL !
RÖR ihop CREAM CHEESE , florsocker
Låt kakan svalna helt .